Haos u Zagrebu: Ukradenim autom udario policajca pa se zabio u kombi, policija blokirala čitavu ulicu

Haos u Zagrebu: Ukradenim autom udario policajca pa se zabio u kombi, policija blokirala čitavu ulicu

Vozač koji je pokušao pobjeći policiji i prilikom toga sudario se u kombi, uhapšen je na licu mjesta, u Dalmatinskoj ulici u Zagrebu.

To prenosi Jutarnji list govoreći o haosu koji se dogodio u susjednoj Hrvatskoj.

Prema neslužbenim informacijama, do povrede policajca došlo je nakon što su vozača jednog ukradenog vozila pokušali zaustaviti, na što se on oglušio, stisnuo gas i udario policajca prije nego što se zabio u kombi.

Nezvanično, riječ je o hrvatskom državljaninu kojeg je policija danas lovila jer je vozio ukradeno vozilo. U Dalmatinskoj ulici u Zagrebu sve je puno policije.

N1 javlja da su licu mjesta automobil talijanskih i kombi hrvatskih registarskih oznaka.

Ulica je zatvorena za promet.

O policijskoj potjeri za vozačem ukradenog vozila, upravo su se oglasili iz Policijske uprave Zagrebačke.

– Danas oko 12:15 sati na Trgu žrtava fašizma u smjeru Trga bana Josipa Jelačića uočeno je vozilo koje je dan ranije otuđeno. Na samom početku Ilice, u smjeru zapada, pokušano je zaustavljanje uočenog vozila, ali nepoznati vozač nije imao namjeru da se zaustavi te je udario u kombi vozilo policije bez vidljivih obilježja. Policijski službenik, s namjerom uhićenja vozača, prilazi vozilu, a u trenutku kada ga hvata s ciljem izvlačenja iz vozila, vozač daje gas i nastavlja vožnju. Na uglu s Tomićevom ulicom policijski službenik se uspio ‘osloboditi‘ i pada na tlo.

U nastavku vožnje i pokušaja bijega dolazi do Frankopanske ulice gdje je prema zasad utvrđenom ugrozio tri pješaka, a u Dalmatinskoj se zabija u zgradu gdje ga policijski službenici Jedinice interventne i specijalne policije svladavaju uz upotrebu sredstva prisile privode u službene prostorije policije.

Policijskom službeniku zdravstvena pomoć je pružena u Kliničkom bolničkom centru Sestre milosrdnice gdje će biti utvrđena težina povreda- saopštila je policija.

Ranije danas PU Zagrebačka objavila je i vijest o krađi spomenutog vozila.

– Između 10. i 11. listopada u Velikoj Gorici u Ulici Šandora Brišćanskog iz dvorišta auto praonice, nepoznati je počinitelj otuđio osobni automobil marke MG HS talijanskih registarskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva. Materijalna šteta iznosi oko 26.000 evra – priopćila je policija.