Mikijelj: Ko je odgovoran što Budva nije imala vodu i što je bila zatrpana smećem i divljim lokacijama

Mikijelj: Ko je odgovoran što Budva nije imala vodu i što je bila zatrpana smećem i divljim lokacijama

Lider budvanskog odbora Nove srpske demokratije (NSD) Mladen Mikijelj zapitao je kako moguće da je za to što ovoga ljeta u Budvi nije bilo vode, što je bila zatrpana smećem, a grad preplavile na stotine divljih lokacija, kriv neko iz Podgorice, a ne oni čija je to odgovornost.

“Svima je očigledno da se mjesecima protiv mene vodi negativna kampanja sa dobro poznatih adresa, ali i iz nekih novih centara moći, zbog neobuzdane mladalačke političke ambicije. Vezano za to, nekad se, nažalost, morate boriti u svojim redovima da bi oslobodili grad od samovlašća i bezidejnosti.
Kao da je namjerno, upravo zbog nemanja adekvatnih odgovora i ideja, fokus u političkom životu u Budvi isključivo usmjeren na opis najnižih slojeva iz naših okruženja. Predlažem da malo više razgovoramo o onome što upravo jesu teme izbora i zadaci onih koji na njima učestvuju”, naglasio je Mikijelj.

Kroz porodicu, vaspitanje i političko okruženje, kako je kazao, je formiran kao osoba kojoj dostojanstvo i moral idu zajedno sa željom za političkom pobjedom.

“Zbog svega toga mi ne pada na pamet ni trenutno, a ni u budućnosti da budem učesnik rijaliti programa u kome neki akteri političke arene u Budvi fantastično plivaju. Obratimo pažnju, koliko se glasno i bez dokaza, stalnim podmetanjem, govori o nekakvom kriminalu toliko se još glasnije ćuti ovih dana o korupciji i mitu. Zašto su korupcija i mito stavljeni u drugi plan, a svaki promen te teme zasipa se izmišljenim optužbama, uvredama i rječnikom nedostojnim grada u kome živimo. Za nas je neočekivano, unaprijed smišljeno i neprihvatljivo da svi političari u lokalnoj kampanji razgovaraju samo o krupnom kriminalu, rječnikom uvreda i neutemeljenih optužbi, a nijednu rečenicu ne kažu o projektima koje realizuju ili o onima koje žele da rade u budućnosti”, poručio je Mikijelj.

Prema njegovim riječima, odsustvo principa i političkog programa je ružna budvanska zbilja.

“Kako neko može biti učesnik izbora, a da suštinski nema ni program ni principe. Takvo stanje, koje je, nažalost, opšte stanje Budve, već neko vrijeme u praksi znači da je borba za golu vlast jedini princip. Kako to da se namjerno izbjegavaju razgovori o nedostatku parking mijesta, nestašica vode koje su nas zadesile prvi put poslije skoro 15 godina, opšteg stanja u školama u Budvi koje je neophodno popraviti, potpunog kolapsa u održavanju čistoće u opštini, izgradnje šetališta i drugih velikih projekata i tako redom. Teme koje mene zanimaju su teme zbog kojih ćemo svakog dana živjeti bolje i kvalitetnije, a ne teme koje su, nažalost, goli, jezivi populizam”, naveo je on.

Kako dodaje, cilj mu je da se razgovara o „odgovornosti i posljedicama za ono što radimo“, jer to je tema koja se izbjegava podmetanjem senzacionalizma kao jedinog nivoa razgovora.

“Kako to da je za to što u Budvi nismo imali vode, što je komunalni otpad pobijedio gradske službe, te što su stotine divljih lokacija preplavile grad, i time ugrozile rad mnogih privrednika, bio odgovoran neko iz Podgorice, a baš nikakvu odgovornost ne nose oni čiji je to posao. Prebacivanje krivice i skretanje pažnje je, za mene lično, odlika slabih i to nije način kako ću ja raditi. Mi smo se protiv samovlašća i diktature jednog čovjeka borili sa najjačim političkim neprijateljem i pobijedili ga 30. avgusta. Nama ne pada na pamet da dozvolimo da jednog velikog diktatora zamijenimo drugim malim, pa i ako to znači cijepanje odbora ili druge, slične, probleme. Sloboda i svakodnevno popravljanje stanja u društvu su, od osnivanja, osnovni ciljevi našeg djelovanja i svako kome to nije u fokusu nekako ne pripada timu koji ja predvodim”, naglasio je on.

„Moramo se zapitati“, kako naglašava, kako neko ko je „uništavao budućnost čitavog društva i izgradio firme osvjedočenom pljačkom sad može da stalno dobija u ruke da izgradi budućnost nas i naše djece“.

“Ono što mogu sigurno obećati je da će, kao što smo u Morskom dobru pobijedili ostatke korumpiranog sistema u Luci Budva, na trajektima, na plažama u Herceg Novom, tako biti slučaj i u Budvi. Ne mogu se kriminal i korupcija pobijediti saradnjom sa nosiocima korupcije. Zašto bi onima koji su rekli ‘ne’ budućnosti naše djece dali da budu dio opštinskog programa izgradnje budućnosti svima nama. Nakon pobjede nad DPS dolazi vrijeme kada nam najvažniji zadatak mora biti da su građani zadovoljni, da im pomažemo moj tim i ja kao i da se ispunjava ono što je njihova potreba. Partija kojoj pripadam kao svoj cilj uvijek je imala pozitivan stav i bolju budućnost. Smatramo da je tim ispred pojedinca te da je prošlo vrijeme gdje je lični interes ispred građanskog. Duboko sam uvjeren da je nivo i stil vođenja grada Budve u zadnje vrijeme upravo spušten ispod nivoa koji zaslužuje sa namjerom da, valjajući se u blatu, pobijede oni kojima je to blato prirodno okruženje”, ističe Mikijelj.

Svako onaj, kako poručuje, ko je na bilo koji način povezan sa kriminalom nema mjesta „ni kod nas ni pored nas“, jer su „kod nas čast i poštenje ispred ostalog i to zna svako ko nas poznaje.“

“Ako je bilo kome namjera da nezakonito utiče, a naročito, kao sada što se izgleda radi u Opštini, u korist divlje gradnje, postavljanja nelegalnih lokacija, zloupotrebe resursa opštine Budva onda automatski nije naš član i aktivista. Pozivam sve da moje ime, lično i porodično, ukoliko imaju dokaze, povežu sa bilo kakvim nezakonitim radnjama, u prošlosti ili sada, a u suprotnom da prestanu sa podmetanjem i da se svi svoje znanje i sposobnost usmjerimo ka izgradnji pozitivne energije i atmosfere. Budva je grad budućnosti što znači i da je grad pristojnih, marljivih i pametnih ljudi koji zaslužuju da u političkoj kampanji čuju isključivo rečnik i odnos koji je dostojanstven i fer, koji uvažava druge, predstavljajući sopstveni program”, zaključio je Mikijelj.