Sabalenka savladala Koko Gof i plasirala se u finale turnira u Vuhanu

Sabalenka savladala Koko Gof i plasirala se u finale turnira u Vuhanu

Bjeloruska teniserka Arina Sabalenka plasirala se danas u finale turnira u Vuhanu, pošto je pobijedila četvrtu teniserku svijeta Amerikanku Koko Gof, poslije tri seta – 1:6, 6:4, 6:4.

Meč je trajao dva sata i 30 minuta.

Sabalenka, druga teniserka svijeta, šest puta je uzela servis američkoj teniserki, dok je Gof takođe osvojila šest brejkova.

Gof je zabilježila 21 duplu servis grešku, dok je Sabalenka to uradila dva puta.

Američka teniserka je vodila 4:2 u drugom setu, ali je Sabalenka uspjela da osvoji četiri gema zaredom i preokrene set u svoju korist.

Nakon izgubljenog servisa u drugom gemu trećeg seta, Gof je imala tri brejk lopte u trećem gemu koje nije uspjela da iskoristi, pa je bjeloruska teniserka stekla vođstvo 3:0.

Pri rezultatu 3:1 za Sabalenku u trećem setu, Gof je imala dvije brejk lopte, koje opet nije uspjela da iskoristi, pa je Sabalenka osvojila gem poslije zaostatka 15:40.

Američka teniserka je poslije toga osvojila tri gema zaredom i izjednačila 4:4 u trećem setu.

Sabalenka je uspela da osvoji naredna dva gema i pobijedi.

Sabalenka je osvojila posljednja dva izdanja turnira u Vuhanu, 2018. i 2019. godine, nakon čega je turnir prestao da se igra.

Sabalenka će u finalu igrati protiv pobjednice duela sedme teniserke svijeta Kineskinje Dženg Ćinven i njene sunarotkinje, 51. teniserke svijeta Sinju Vang.