Danas počinje To Be Secure Forum u Budvi

Danas počinje To Be Secure Forum u Budvi

Ovogodišnje, 14. izdanje vodeće bezbjednosno-političke konferencije u Jugoistočnoj Evropi, To Be Secure (2BS) Forum počeće danas u hotelu „Splendid“ u Budvi, a tema je „Svijet u neredu: Pretvaranje izazova u prilike“, sa fokusom na globalne i regionalne bezbjednosne izazove. Događaj će trajati do 7. oktobra.

Ovogodišnjem 2BS Forumu će će prisustvovati više od 400 učesnika, među kojima će tradicionalno biti zvaničnici država i vlada, visoki predstavnici međunarodnih organizacija i diplomatskih misija, kao i istaknuti stručnjaci u oblastima bezbjednosti i međunarodnih odnosa, saopštili su organizatori. Oni kažu da je cilj 2BS-a pokretanje diskusije o regionalnim i globalnim izazovima, s posebnim fokusom na njihovim reperkusijama na Zapadnom Balkanu.

„2BS Forum već 14 godina daje doprinos regionalnoj stabilnosti kroz stvaranje prostora za dijalog i saradnju između ključnih političkih aktera“, ističu organizatori 2BS Foruma.

Ovaj događaj organizuje Atlantski savez Crne Gore, pokrovitelj je Vlada Crne Gore, a strateški partneri, kao i prethodnih godina, su NATO i Ambasada SAD u Crnoj Gori, kao i partnerska organizacija Konrad Adenaur Stiftung.