Obradović pred početak Evrolige: Da igramo na isti način i sa istom željom i energijom koju smo imali u dosadašnjim mečevima

Obradović pred početak Evrolige: Da igramo na isti način i sa istom željom i energijom koju smo imali u dosadašnjim mečevima

Trener Partizana Željko Obradović iznio je svoje ambicije pred starta Evrolige. Crno-bijeli svoj prvi meč igraju u Španiji protiv Baskonije. Taj okršaj je na programu u četvrtak od 20.30 časova.

– Prva utakmica u Evroligi, ulazimo sa velikim ambicijama. Imali smo pripremne utakmice i sa evroligašima. Želio bih da igramo na isti način kao dosad, sa istom željom i energijom koju smo imali u tim utakmicama, mislim da je to najbitnije. Teren je tamo nezgodan, bez obzira što su promijenili tim, trenera, sličan način igre. Ono što je karakteristično za Pabla Lada kao trenera, dosta tranzicije, individualnih rješenja, ofanzivnog skoka, izolacije. Naravno, igrač koji je jako bitan – Hauard, koji je sposoban da šutira 15 puta za tri poena na utakmici. Sve smo to razradili, vidjećemo kako ćemo da izgledamo na utakmici – rekao je Obradović.

Koliko je faktor prve utakmice bitan?

– U ovom trenutku je jako bitan, a posle kad počne, svaka sledeća je još bitnija. Bitno je, otvara se, da se vidi gdje smo, šta smo, kako izgledamo. Sigurno za samopouzdanje jedne ekipe nema ništa bitnije nego da odigra dobro, jer kad odigraš dobro, dolazi rezultat – naveo je Obradović.

Kakva je kadrovska situacija?

– Mislim da radimo dobro, logičan je ovaj put kojim idemo. Nismo imali mnogo treninga, ali smo za tih osam-devet utakmica pred početak sezone. Iz dana u dan pokušavamo da približimo igračima sve ideje koje imamo i naravno, to će zavisiti od budućih protivnika. Majk je i dalje van stroja, osjeća se bolje, videćemo u narednom periodu koliko će biti sposoban da se priključi timu – poručio je strateg crno-bijelih.

Koliko će Vašington odsustvovati sa terena?

– Što se tiče odlaska Vašingtona, imate saopštenje kluba u kojem je sve objašnjeno – kazao je Obradović i dodao da je atmosfera u timu odlična pred ovosezonski evropski debi.

– Atmosfera je odlična, u svakom smislu. Ja sam se radovao i prvi dan kad smo se skupili na treningu, možete da zamislite koliko se radujem ovom sad, cijela suština je da izađeš pred gledaoce i da uživaš u ovom poslu kojim se bavimo. Srećan sam zbog igrača zato što su oni veoma brzo shvatili gdje igraju i kako to izgleda. Pogodilo se da prvo gostovanje u Subotici, gdje smo praktično domaći teren, nevjerovatna energija je dolazila od navijača Partizana, ali i od navijača Spartaka. Bilo je prelijepo veče, košarkaško u Subotici – zaključio je trener crno-bijelih.