Spaić: Kad lopov viče: Držite lopova

Spaić: Kad lopov viče: Držite lopova

Poslije završenih izbora u Podgorici i Kotoru, u prilici smo bili čuti neku vrstu populističke fantazije od strane DPS. Naime, slaveći svoju, kako kažu pobjedu, najavili su novu vlast u Podgorici, a da bude još više u domenu fantazije potrudio se gospodin Danijel Živković najavljujući parlamentarne izbore, saopštio je Miloš Spaić, član Nove srpske demokratije (NSD).

„E pa dragi moji hajde da se okanemo ove populističke fantazije i da se vratimo u realnost, koja izgleda ovako. Moram prvenstveno istaći odličan rezultat koalicije Za budućnost Podgorice, za grad svih nas. Želim da se zahvalim svima koji su podržali našu koaliciju na čelu sa gospođom Jelenom Borovinić Bojović, jedinom ženom koja je bila nosilac liste na podgoričkim izborima, te što su potvrdili ispravnost naše politike koja teži ka razvoju Podgorice i Crne Gore i pomirenju, jer pripadaju svima nama“, izjavio je Spaić.

DPS, kako je dodao, „nazivajući sebe pobjednicima izbora dokazuje da je izgubio dodir sa realnošću, jer aktuelna parlamentarna većina ima mogućnost da formira vlast i u Podgorici i u Kotoru“.

„Realno, bez ovih izbora smo mogli, do njih su dovele određene nesuglasice, ali građani su pokazali da većinski podržavaju dosadašnju vlast u Podgorici, te u tom duhu koristim priliku da i ja pozovem na razgovor i dogovor konstituente dosadašnje vlasti u Podgorici da se nastavi tamo gdje se stalo za dobrobit građana i naše Podgorice“, rekao je Spaić.

Podsjetio je da su se „navodna saznanja o glasačima koji nemaju pravo glasa čula su se iz DPS“.

„Najprije ih je po gospodinu Živkoviću bilo preko 3.000, ali dok se odlučio da informacije preda tužilaštvu, taj broj se smanjio na nešto preko 2.000, dok je u samo tužilaštvo stiglo nešto ispod 2.000. Zanimljivo je za početak to što se polovina već izgubila na samom putu ka tužilaštvu, a još zanimljivije bilo je kada je od pojedinih funkcionera DPS stigla izjava da nije bitno ko je te birače upisao u birački spisak. Pretpostavljam da im to nije bitno, jer su ih upravo oni upisali, nego da je suština bila da se izazove pometnja i strah, u prilog čemu govori činjenica da su ti podaci u tužilaštvo predati u sami cik izbornog dana“, kazao je član NSD-a, pa nastavio:

„Uslijedila je izjava da je bio povećan ulaz u Crnu Goru pred izbore u Podgorici, a iz policije kažu da je taj broj naprotiv bio manji. Zanimljivo je to sve slušati iz usta onih koji su se time čitavo vrijeme dok su bili vlast bavili. To je onaj princip kad lopov viče: Držite lopova“, naveo je Spaić.

Prema njegovim riječima, „uprkos svemu navedenom, izborni dan je protekao mirno, kako i treba, a rezultati su pokazali da većinski građani podržavaju politiku dosadašnje vladajuće strukture“.

„Na nama je da sjednemo i da se dogovorimo što se tiče vlasti u Podgorici i Kotoru“, istakao je Spaić, pa za kraj poručio:

„Za kraj DPS poručujem da se konačno naviknu da su opozicija i da je narod svjestan njihovih djelovanja u prošlosti od kojih mnogi za epilog imaju hapšenja i sudske procese prema upravo ljudima koje su oni postavljali na određene funkcije. Svi zajedno smo 30. avgusta tome rekli dosta, a onda redom ponovili pobjede u Budvi, Podgorici, parlamentarnim i predsjedničkim izborima, a to ćemo i dalje činiti u Nikšiću, Herceg Novom, a vanredne parlamentarne izbore, koje pominje slavodobitno gospodin Živković, DPS može samo da sanja“, zaključio je Spaić.