Vučić u Ženevi: Ponosan na Srbiju, znajući da i naša pamet učestvuje u najvećem naučnom eksperimentu

Vučić u Ženevi: Ponosan na Srbiju, znajući da i naša pamet učestvuje u najvećem naučnom eksperimentu

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Ženevu, gdje će učestvovati na obilježavanju 70 godina postojanja Evropske organizacije za nuklearna istraživanja CERN.

Ovom prilikom, Vučić će imati brojne susrete sa svjetskim zvaničnicima, predstavnicima međunarodnih organizacija i članovima srpske zajednice koja radi u ovoj organizaciji.

CERN je najveći centar za istraživanje elementarnih čestica, osnovan 1954. godine i on ima 23 država članica, dok sa 38 država ima ugovore o saradnji.

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić obišao je Veliki hadronski sudarač u CERN-u, 90m ispod zemljine površine.

„Ponosan na Srbiju i zadivljen onime što sam vidio u Velikom hadronskom sudaraču, znajući da i naša pamet učestvuje u najvećem naučnom eksperimentu našeg vremena. Srbija, kao punopravna članica CERN-a , sa ponosom ističe da su njeni timovi dali veliki doprinos istraživanjima koja se vrše upravo ovdje, u najvećoj i najsloženijoj laboratoriji na svijetu, a pogotovo kroz aktivno učešće u jednom od najkompleksnijih globalnih naučnih i tehnoloških istraživanja koja su ikada sprovedena“, stoji uz video.