Glavni grad: Tokom 2021. nestalo više od 50.000 eura od prodaje autobuskih karata

Glavni grad: Tokom 2021. nestalo više od 50.000 eura od prodaje autobuskih karata

Glavni grad je saopštio da je tokom 2021. godine nestalo više od 50.000 eura od prodaje autobuskih karata.

Kazali su da je, nakon prijema zvaničnog nalaza Službe za unutrašnju reviziju, podnijeta prijava za krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju, protiv nepoznatog počinioca krivičnog djela, „a koja još uvijek nije dala nikakve rezultate“.

„U izvještaju unutrašnje revizije procesa prodaje i evidencije naplate elektronskih voznih karata klik bus u ‘Putevi’ d.o.o Podgorica iz jula 2021. godine konstatovano je da je razlika u prometu između softvera i ukupnog prometa na kasi 51.935 eura. Kako je navedeno, prodaja karata u periodu od 22.07.2020. do 20.06.2021. godine se obavljala preko tri kase – Trg nezavisnosti, Trg nezavisnosti II i Golubovci Anovi, a najveća razlika u prometu se desila na kasi Trg nezavisnosti i iznosi 44.605 eura“, navodi se u saopštenju.

Podsjećaju da je tadašnjim rješenjem Sekretarijata za saobraćaj, gradskom preduzeću „Putevi“ odobrena prodaja voznih elektronskih karata u linijskom gradskom i prigradskom prevozu putnika na teritoriji glavnog grada, te da je bilo potrebno da upravo oni angažuju zaposlene koji će prodavati elektronske karte i na taj način obezbijediti efikasnost i kontrolu procesa prodaje karata.

„Tek nakon što je u medijima objavljena informacija o postojanju osnovane sumnje za zloupotrebu službenog položaja, naložen je postupak revizije poslovanja. Nakon prijema zvaničnog nalaza Službe za unutrašnju reviziju, podnijeta je prijava za krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju, iz člana 272 stav 2 Krivičnog zakona Crne Gore, protiv nepoznatog učinioca krivičnog djela – a koja još uvijek nije dala nikakve rezultate“, dodaje se.

„Podsjećamo, u to vrijeme direktor ‘Puteva’ bio je Radenko Bulatović, a sekretarka Sekretarijata za saobraćaj Lazarela Kalezić, kojoj je prestao mandat nakon što je utvđeno da je mimo zakonom propisanog načina zasnivanja radnog odnosa imenovana na mjesto sekretarke, a ne ispunjavajući uslove jer je Kalezić po struci diplomirani inženjer poljoprivrede za ratarstvo“, zaključuju iz Glavnog grada.