„Noć mode u Grabovcu“: Korisnici Doma starih predstavili kreacije dizajnera

„Noć mode u Grabovcu“: Korisnici Doma starih predstavili kreacije dizajnera

Šesto izdanje manifestacije „Noć mode u Grabovcu“ održano je u Domu starih Grabovac u Risnu, a događaj je okupio brojne goste i ljubitelje mode, saopštilo je Ministarstvo socijalnog staranja, brige o porodici i demografije.

„Ovaj događaj ima za cilj da promoviše kreativnost i umjetničko izražavanje među starijim osobama, kao i da podstakne zajednicu na podršku i uključivanje. Tokom večeri, korisnici doma su imali priliku da ponosno predstave kreacije renomiranih crnogorskih modnih dizajnera. Uz njih, na reviji su učestvovale i korisnice dnevnog boravka iz Kotora, čime je dodatno obogaćen program“, navodi se u saopštenju.

Iz uprave doma su, kako kažu iz ministarstva, rekli da manifestacija pruža priliku korisnicima da pokažu svoje talente i da se uključe u kreativne aktivnosti. „Oduševljeni smo pozitivnim reakcijama i energijom koju su gosti donijeli“, istakli su.

Sa druge strane, dodaje se, korisnici su „izrazili zahvalnost na organizovanju ovakvog događaja, ističući kako im je to pružilo osjećaj vrijednosti i pripadnosti“.

„Ispred Ministarstva socijalnog staranja, brige o porodici i demografije, svečanosti su prisustvovale Mersida Aljićević i Maida Mahmutović, koje su podržale ovaj značajan događaj i doprinijele njegovoj promociji. Ministarstvo se zahvaljuje svima koji su doprinijeli organizaciji ‘Noći mode u Grabovcu’ i podstiče slične inicijative koje imaju za cilj unapređenje kvaliteta života starijih osoba“, zaključuje se u saopštenju.