Milatović: Prirodni potencijali Rožaja pružaju osnovu za dalji razvoj avanturističkog i planinskog turizma

Milatović: Prirodni potencijali Rožaja pružaju osnovu za dalji razvoj avanturističkog i planinskog turizma

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović čestitao je dan opštine Rožaje.

Kako je saopšteno iz Milatovićeve Kancelarija za odnose sa javnošću, on je uputio srdačne čestitke rukovodstvu opštine, odbornicama i odbornicima i svim stanovnicima tog grada.

„Sjećanje na 30. septembar 1944. godine, dan kada su hrabri stanovnici Rožaja oslobodili ovaj kraj od fašističkog okupatora, ostaje jedan od najupečatljivijih simbola antifašističke borbe i slobodarske tradicije Crne Gore. Bogatstvo različitosti, neprolazne vrijednosti međuetničkog i međuvjerskog sklada, te čvrsti međuljudski odnosi, kojima se u ovom kraju na svakom koraku svjedoči, predstavljaju ključni oslonac u izgradnji bolje budućnosti Rožaja i Crne Gore“, rekao je Milatović.

Naveo je da prirodni potencijali Rožaja, „kao što su impresivne ljepote planine Hajle ili rijeke Ibar“, pružaju osnovu za dalji razvoj avanturističkog i planinskog turizma na ovom području.

„Njihovom valorizacijom na održiv i odgovoran način, uz očuvanje životne sredine, te unaprjeđenjem infrastrukture, može se stvoriti povoljan ambijent za inteziviranje privredne aktivnosti u ovom kraju, što će dati dodatan zamah napretku ove opštine. Zato je neophodno, zajedničkim naporima lokalne i državne vlasti, obezbijediti uslove za ubrzani ekonomski razvoj, da se kroz privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mjesta stvori nova vrijednost, kako bi mladi ostajali i sudjelovali u sveukupnom prosperitetu Rožaja i crnogorskog sjevera“, istakao je Milatović.

„U ovom procesu, od izuzetne je važnosti i uloga brojne dijaspore, čiji doprinos zajednici čini važan oslonac u izgradnji sigurnije i naprednije budućnosti svih građanki i građana Rožaja. U to ime i uz najbolje želje da Rožaje postane mjesto u kojem će se sa ponosom ostajati, živjeti i raditi, još jednom vam najiskrenije čestitam Dan opštine”, stoji u čestitki Milatovića.