CDT: U Podgorici do 12 sati glasalo 20,6 odsto birača

CDT: U Podgorici do 12 sati glasalo 20,6 odsto birača

Do 12 sati u Podgorici je glasalo 20,6 odsto upisanih birača, odnosno 30.038 građana, podaci su CDT-a.

To je manje u odnosu na lokalne izbore 2018. godine kada je do istog vremena glasalo 27,90%, dok je 2022. godine glasalo 28,70% upisanih birača.

Izborna komisija Glavnog grada saopštila je da je u Podgorici izlaznost do 11 sati bila 14,17 odsto, odnosno 20.606 birača.

Nosilac liste „Dr Vuk Kadić – Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu“ Vuk Kadić glasao je na biračkom mjestu 8-A u OŠ „Sutjeska“.

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović glasao je na biračkom mjestu 7-A u Sportskom i kulturnom centru Univerziteta Crne Gore u Podgorici.

Na lokalnim izborima u Podgorici, do 11 sati glasalo je 14,46 odsto upisanih birača, odnosno 21.080 građana, podaci su CDT-a.

To je manje u odnosu na lokalne izbore 2018. godine kada je do istog vremena glasalo 20,80%, dok je 2022. godine glasalo 20,10% upisanih birača.

Prema podacima koalicije PES-Demokrate na lokalnim izborima u Podgorici do 11 sati glasalo je 14,47 odsto upisanih birača.

Nosilac Podgoričke liste, Andrej Milović, glasao je na biračkom mjestu BM 64A na Draču.

Nosilac liste „I riječju i djelom“, Nermin Abdić glasao je u vrtiću na Koniku.

Kandidat za gradonačelnika liste „Jakov Milatović – Za bolju Podgoricu“ Luka Rakčević glasao je na biračkom mjestu JU OŠ „Sutjeska“.

Nosilac liste Preokret – Ovako više ne može – Srđan Perić glasao je na biračkom mjestu 62-A AD Zaštita (Oktobarske revolucije 70).

Biračko pravo iskoristio je i predsjednik Stranke evropskog progresa Duško Marković.

Nositeljka liste „Za budućnost Podgorice – grad svih nas“ Jelena Borovinić Bojović glasala je na biračkom mjestu u OŠ „Štampar Makarije“.

Na lokalnim izborima u Podgorici, do 9 sati glasalo je 4,40 odsto upisanih birača, odnosno 6.460 građana, podaci su CDT-a.

To je manje u odnosu na lokalne izbore 2018. godine kada je do istog vremena glasalo 7,5%, dok je 2022. godine glasalo 6,8% upisanih birača.

Prema podacima koalicije „PES – Demokrate – Još jače – prof. dr Saša Mujović“ na lokalnim izborima u Glavnom gradu do 9 sati biračko pravo iskoristilo je 4,49% upisanih birača.

Prema podacima Izborne komisije Glavnog grada u Podgorici je do 8 sati glasalo 1,72 odsto upisanih birača

Na lokalnim izborima u Podgorici, do osam sati glasalo je 1,85 odsto ili oko 2.696 upisanih birača, saopštili su iz Centra za demokratsku tranziciju (CDT).

To je manje u odnosu na lokalne izbore 2018. godine kada je do istog vremena glasalo 3,2%, dok je 2022. godine glasalo 2,8% upisanih birača.

Biračka mjesta za vanredne lokalne izbore u Podgorici otvorena su jutros u sedam sati.

Predsjednik Izborne komisije Glavnog grada Vladimir Filipović agenciji MINA rekao je da građani glasaju na 212 biračkih mjesta.

Na izborima učestvuje 13 lista, a biračko pravo ima 145.724 građana.

Biračka mjesta biće zatvorena u 20 sati.

U Podgorici se danas održavaju lokalni izbori na kojima pravo glasa ima 145.724 birača.

Na izborima učestvovuje 13 lista.

U izbornoj trci su koalicija Pokreta Evropa sad i Demokratske Crne Gore, kao i koalicija “Za Budućnost Podgorice” koju čine Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Socijalistička narodna partija, Ujedinjena Crna Gora, Radnička partija, Slobodna Crna Gora i Prava Crna Gora.

Na izborima će učestvovati i koalicija „Za bolju Podgoricu Jakov Milatović“ koju čine Pokret za Podgoricu, Građanski pokret URA i Pokret za promjene, zatim Demokratska partija socijalista, Bošnjačka stranka.

Za mjesto u lokalnom parlamentu boriće se i Stranka evropskog progresa, Evropski savez, koji čine Socijaldemokrate, Socijaldemokratska partija i Liberalna partija, zatim Pokret Preokret, Pokret Naprijed, Podgorička lista, Crnogorska građanska akcija, Crnogorska evropska partija i Pokret podstanara Podgorica.

Biračka mjesta biće otvorena od sedam do 20 sati.