Šta je Kejt Vinslet prećutala o ČUVENOJ SCENI iz „Titanika“?

Šta je Kejt Vinslet prećutala o ČUVENOJ SCENI iz „Titanika“?

Na nedavnoj promociji svog novog filma „Li” koja je održana u Njujorku, Kejt Vinslet se prisjetila „Titanika”. Otkrila je nepoznatu činjenicu o snimanju scene u kojoj Leonardo Dikaprio nestaje u dubinama ledenog okeana.

Od trenutka kada je prikazan na bioskopskim platnima u decembru 1997. godine, Titanik Džejmsa Kamerona osvojio je publiku širom svijeta. Ipak, postoje i neke činjenice koje do sada nisu bile poznate javnosti, a o njima je govorila glavna glumica u filmu Kejt Vinslet.

Govoreći o sceni umiranja u kojoj se Džek drži za odvaljena vrata u ledenoj vodi, Kejt je otkrila da voda nije bila duboka, scena je snimljena u bazenu s vodom u visini struka. Džek (Leonardo Dikaprio) je u tom bazenu klečao.

„Tokom snimanja bilo je veoma lako ući u bazen i izaći i otići u kupatilo. A voda je stalno tekla i mogao se čuti šum”, rekla je ona.

Zanimljivo je da obožavaoci i kritičari filmova često raspravljaju o tome da li je Džek mogao da se popne i stane na vrata koja su plutala na vodi i da tako preživi, umjesto da završi u ledenoj vodi.

Inače su drvena vrata iz filma Titanik postala jedan od najpoznatijih rekvizita.

Nedavno su prodata i na aukciji za 718.750 dolara.