ZBCG: Novo ubistvo na Cetinju zahtijeva smjenu kompletnog bezbjednosnog sektora, Mandić će inicirati hitnu sjednicu Savjeta za bezbjednost i odbranu

ZBCG: Novo ubistvo na Cetinju zahtijeva smjenu kompletnog bezbjednosnog sektora, Mandić će inicirati hitnu sjednicu Savjeta za bezbjednost i odbranu

Koalicija Za budućnost Crne Gore iskazuje ozbiljnu zabrinutost zbog dramatične bezbjednosne situacije u našoj državi poslije još jednog klanovskog ubistva koje se danas dogodilo na Cetinju.

„Kao što smo podržali današnju akciju borbe protiv korupcije, dužni smo da ukažemo da najnovije ubistvo na Cetinju zahtijeva smjenu kompletnog bezbjednosnog sektora. Kad moraju i mogu, u skladu sa zakonom da odgovaraju inspektori u šumarstvu i građevini, treba i policijski inspektori i funkcioneri da imaju isti tretman“, poručili su iz ZBCG, pa nastavili:

„Ova naša tvrdnja posebno dobija na težini jer je danas na press konferenciji v.d. pomoćnika direktora policije Lazar Šćepanović izjavio da se na teritoriji Budve nalaze dvije osobe za koje se sumnja da pripremaju krivična djela. I samo nakon nekoliko sati od Šćepanovićeve izjave dogodilo se ubistvo V. Lj. na Cetinju, u dvorištu njegove kuće. S pravom postavljamo pitanje da je kojim slučajem Šćepanović danas bio u Budvi u akciji lociranja ovih osumnjičenih, umjesto što je bio na press konferenciji šaljući političke poruke dva dana pred izbore u Podgorici, da li bi se dogodilo ovo ubistvo na Cetinju“, upitali su iz ZBCG.

Očekujemo, dodali su iz te koalicije, „da Lazar Šćepanović zbog objektivne odgovornosti, a prateći primjere naših funkcionera koji su zbog minornih prekršaja podnijeli neopozive ostavke, i on učini isto“.

„Gubici ljudskih života u klanovskim obračunima iziskuju hitnu reakciju države i bezbjednosnog sektora, ali i odgovornost čelnih ljudi u njemu, jer je više nego jasno da su neophodni ozbiljni kadrovski rezovi u borbi sa kriminalnim klanovima koji su izgleda jači od države. U tom pravcu Andrija Mandić će početkom nedjelje inicirati hitnu sjednicu Savjeta za bezbjednost i odbranu, kako bi se razmotrila katastrofalna situacija u bezbjednosnom sektoru i utvrdile mjere za sanaciju i preventivnu reakciju“, zaključili su iz ZBCG.