Milatović: Poslanici da budu odgovorni i da ne glasaju za povećanje PDV-a i akciza

Milatović: Poslanici da budu odgovorni i da ne glasaju za povećanje PDV-a i akciza

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović pozvao je poslanike u parlamentu da budu odgovorni i ne podrže zakone kojima se uvode novi nameti, povećavaju PDV i akcize, i time direktno povećavaju cijene i pogoršava kupovna moć građana.

Milatović je, u objavi na Iksu, rekao da u trenutku kad su građani već pod teretom rekordne inflacije, ovi zakoni dodatno prijete da uruše životni standard.

„Dok se naša privreda suočava sa lošom turističkom sezonom, novi porezi dodatno smanjuju konkurentnost turističkog sektora i ugrožavaju domaće proizvođače vina. Takođe, apelujem da se još jednom razmotre negativne posljedice izglasavanja zakona koji direktno ugrožava Fond PIO, oduzima stotine miliona eura od plata radnika i preusmjerava ih prema krupnom kapitalu“, naveo je Milatović.

„Ove mjere urušavaju povjerenje u penzioni sistem i ugrožavaju budućnost onih koji su cijeli svoj radni vijek posvetili ovoj zemlji. Poslanice i poslanici, budite na strani građana“, zaključio je.

Još jednom pozivam poslanice i poslanike da budu odgovorni i ne podrže zakone kojima se uvode novi nameti, povećavaju PDV i akcize, i time direktno povećavaju cijene i pogoršava kupovna moć građana.

U trenutku kada su naši građani već pod teretom rekordne inflacije, ovi zakoni…