Popović: Prilagoditi djelove grada pješacima i OSI, te riješiti hronični problem nedostatka parking mjesta

Popović: Prilagoditi djelove grada pješacima i OSI, te riješiti hronični problem nedostatka parking mjesta

Naša vizija je jasna – moramo riješiti problem nesigurnosti i neprilagođenosti djelova grada za pješake i osobe sa invaliditetom, a istovremeno i hronični problem nedostatka parking mjesta u svakom dijelu grada. Podsticanje zdravih navika i stilova života poput pješačenja je prioritet, ali je i naša odgovornost da obezbijedimo potrebnu infrastrukturu za sve građane, kazala je Zdenka Popović, kandidatkinja za odbornicu sa izborne liste PES-a i Demokrata „Još jače!“.

Ona je dodala da je Podgorica naš dom i zaslužuje da bude grad u kojem se građani osjećaju sigurno, slobodno kreću i uživaju u svakodnevnim aktivnostima, bilo kao pješaci, biciklisti ili vozači.

„Svako od nas osjeća težinu svakodnevnog saobraćaja i gužvi, i zbog toga smo odlučni da djelujemo odmah. Transformisaćemo centar Podgorice u pješačku zonu, u kojoj će moći slobodno da se kreće, a gradske ulice će postati sigurnije i prohodnije. No, znamo da grad mora biti funkcionalan i za vozače, zbog čega planiramo izgradnju preko 1.200 novih parking mjesta na strateškim lokacijama“, navodi Popović u saopštenju koje je dostavila medijima.

Ona je najavila izgradnju garaža u centru grada, na područjima ulica Miljana Vukova, Balšića, Hercegovačke i ulice Slobode, sa dvije podzemne i tri nadzemne etaže.

„Planiramo i novu nadzemnu garažu u ‘Novoj varoši’ sa 76 mjesta, te oživljavamo plan za garažu uz obalu Morače. Podzemna garaža preko Morače, kod Rimskog trga i Javnog servisa sa 330 mjesta biće i mjesto za park i igralište, jer će njen krov služiti kao mjesto gdje će se naša djeca bezbjedno igrati. Građani preko Morače, blizu srednjih škola, dobiće poluukopanu garažu sa 56 mjesta, a u Siti kvartu izgradićemo garažu sa 628 mjesta i zelenu površinu na krovu“, kazala je Popović.

Ove ideje nisu puka obećanja, one su data riječ, istakla je.

„Riječ da Podgorica može i mora biti grad gdje se svi osjećamo sigurno, gdje se krećemo lako, gdje se više ne nerviramo zbog nedostatka prostora. Ovi projekti neće ostati samo slovo na papiru. Mi ćemo raditi još jače kako bismo svaki od njih sproveli u djelo. To je obaveza prema našem gradu i prema budućnosti naše djece.

Naš grad zaslužuje da koračamo ka budućnosti s ponosom, sa sigurnošću da radimo na boljitku svih nas. Podgorica će postati mjesto koje ispunjava potrebe svojih građana, grad koji nas inspiriše da živimo bolje, slobodnije i zdravije. Nastavljamo da radimo još jače – za uređeniju i mobilniju Podgoricu, za naš dom“, zaključuje Popović.