Drobnjak: Gradonačelnica ostavila domaćinstva u Master bloku bez priključka na vodovodnu i kanalizacionu mrežu

Drobnjak: Gradonačelnica ostavila domaćinstva u Master bloku bez priključka na vodovodnu i kanalizacionu mrežu

Odlazeća podgorička lokalna uprava na čelu sa gradonačelnicom nije željela da ispuni svoju zakonsku obavezu već je blokirala proces dobijanja saglasnosti Vlade u cilju komunalnog opremanja 368 domaćinstava u Master Bloku na Starom aerodromu, čime je učinila izvjesnim tužbe investitora koje će neka nova gradska uprava morati da isplati iz Budžeta Glavnog grada, kazala je nezavisna odbornica u Skupštini Glavnog grada Jovana Drobnjak.

„Ovih dana odlazeća gradska vlast obećava sve ono čega se u dosadašnjem toku kampanje nijesu sjetili. U zanosu građevinskih obećanja dobili smo i premijerovo mega obećanje da će graditi čitav jedan grad na Veljem brdu. Za sad od svega ima obećanje i 3 D animaciju. Uz sve one brze ceste i autoputeve koje je već obećao imaćemo što nema ni Švajcarska a sigurno da nema ni Singapur. U velika obećanja se može vjerovati samo ako iza njih stoje velika djela a građanke i građani Podgorice će ocijeniti ima li ih u prethodne dvije godine“, navodi se u saopštenu koje je Drobnjak dostavila Vijestima.

Ona je kazala da dok se svi pokušavamo sjetiti šta su uradili da valja u samom centru Podgorice, imamo eklatantan dokaz njihoveg nerada ili neznanja.

„Ne bi bilo dobro da je to rezultat namjere da se 368 domaćinstava ostavi na ulici. Ono sa čime su me prethodnih dana upoznali neki od vlasnika stanova kupljenih u Master Bloku na Starom aerodromu u ulici Josipa Broza Tita predstavlja trenutno gorući problem Glavnog grada. Problem vlasnika stanova u pomenutom bloku nastao je upravo zbog nerada gradske uprave koja nije uspjela da u proteklih dvije godine riješi imovinske odnose sa Željeznicom Crne Gore za čitavih 80 m2 i tako 368 vlasnika stanova u novom stambenom bloku dovela u bezizlaznu situaciju“, ističe Drobnjak.

Ona je dodala da su na taj način Glavni grad i odlazeća gradonačelnica, koja nije željela da potpiše akt kojim bi se stvorili uslovi da se na tom dijelu izgradi saobraćajnica te 368 stanova priključe na vodovodnu i kanalizacionu mrežu, još jednom pokazali koliko brinu o građanima Podgorice.

„Tako će vlasnici 368 stanova očigledno morati čekati novu gradsku upravu koja će trebati da po hitnom postupku rješava ovo pitanje kako se ne bi nastavljala agonija vlasnika stanova od kojih najveći dio živi kao postanari i svi uredno vraćaju skupe kredite za kupljene stanove u koje ne mogu da se usele“, ukazala je nezavisna odbornica.

Ona je zaključila da je vlasnicima stanova preostalo da sa svojim porodicama i dalje žive u tuđim stanovima, čekajući da neko odgovoran shvati da su i oni građani ovoga grada i da imaju ista prava kao i ostali pa i pravo glasa na neđeljnim izborima u Glavnom gradu.