Marković: Identifikovaćemo nelegalne potrošače i kritične djelove vodovodne mreže

Marković: Identifikovaćemo nelegalne potrošače i kritične djelove vodovodne mreže

Đuro Marković, kandidat za odbornika Demokratske alternative na predstojećim lokalnim izborima u Kotoru, kazao je da će sprovesti kontinuiranu analizu gubitaka na vodovodnoj mreži koristeći napredne tehnologije kao što su detektori curenja i GIS sistemi, te kreirati detaljan katastar svih vodenih instalacija kako bi se identifikovali kritični djelovi mreže.

„Smanjićemo broj nelegalnih potrošača, tako što ćemo identifikovati i legalizovati nelegalne priključke kako bi se smanjili gubici i zavisnost od regionalnog vodovoda. Instaliraćemo novi cjevovod koji će omogućiti stabilnije i kvalitetnije vodosnabdijevanje za stanovnike Risna i Kostanjice. Stavićemo u funkciju rezervoar Stara fortica kako bi se obezbijedilo stabilno snabdijevanje vodom za područje Grblja“, obećao je on.

Marković je najavio i postavljanje nove vodovodne instalacije na području Trojice kako bi se poboljšalo snabdijevanje vodom za Pržice i Dubu. Kazao je da će osigurati da nova instalacija omogući kontinuirano snabdijevanje bez restrikcija, čak i tokom sušnih perioda.

„Početak radova i privođenje kraju izgradnje kanalizacione mreže kroz Prčanj, Stoliv, Verige i Perast. Osiguraćemo da nova kanalizaciona mreža zadovoljava sve ekološke standarde i da doprinosi očuvanju životne sredine. Pripremiti detaljan projekat za izgradnju kanalizacione mreže u Škaljarima. Započeti radove na izgradnji kanalizacije kako bi se poboljšali sanitarni uslovi i zaštita životne sredine“, zaključio je kandidat Demokratske alternative.