Sarkozi kritikovao Mbapea: Misli da je trava zelenija u Madridu

Sarkozi kritikovao Mbapea: Misli da je trava zelenija u Madridu

Bivši francuski predsjednik, desničar Nikola Sarkozi izjavio je da ne razumije način na koji je fudbaler Kilijan Mbape napustio klub Pari Sen Žermen da bi otišao u Real Madrid, prenio je danas francuski list Parizijen.

Sarkozi veliki simpatizer i navijač PSŽ-a, koji redovno prisustvuje utakmicama tog kluba na stadionu Park prinčeva, rekao je da mu je „teško da razumije kako je Mbape napustio“ pariski klub pošto je tamo proveo brojne godine.

„Kilijan je bio sedam godina u klubu i to ne treba da zaboravimo. Svojom igrom nam je priredio izuzetne emocije. Međutim, pao je u iskušenje da je trava zelenija drugdje“, rekao je Sarkozi za list.

Bivši francuski predsjednik je dodao da razume Mbapeovu želju da ode, kako bi ispunio svoj san, ali da „teško razumije kako je to sproveo“.

List Parizijen ocjenjuje da je takva izjava neobična pošto je Sarkozi ranije hvalio Mbapea.

Mbape, koji je bio kapiten francuske fudbalske reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, prije tri mjeseca je prešao u Real Madrid, ali je u finansijskom sporu sa svojim bivšim klubom.

Francuski igrač traži na sudu od PSŽ 55 miliona eura, pošto tvrdi da poslednjih mjeseci u pariskom klubu nije dobio platu i bonuse kao ostali igrači. PSŽ odbija da plati tu sumu.