Delić: Izgradićemo Memorijalni centar posvećen junacima Mojkovačke bitke

Delić: Izgradićemo Memorijalni centar posvećen junacima Mojkovačke bitke

Predsjednik Opštine Mojkovac i član Glavnog odbora Nove srpske demokratije (NSD), Vesko Delić u razgovoru za „Dan“ najavio izgradnju Memorijalnog centra posvećenog junacima Mojkovačke bitke.

Delić je kazao da je politička situacija u Mojkovcu je trenutno stabilna te da se vlast se trudi da očuva mir i napredak kroz konstruktivan dijalog i saradnju sa svim političkim subjektima.

– Naš fokus je na zajedničkom interesu građana, a od samog početka otvoreni smo za saradnju kako bismo osigurali dugoročnu stabilnost i razvoj grada- kazao je Delić.

On kaže da su odnosi između konstituenata vlasti u Mojkovcu u suštini korektni i zasnovani na međusobnom uvažavanju i dijalogu.

– Iako, kao i u svakoj političkoj saradnji, postoje različiti stavovi i perspektive o određenim pitanjima, takva mimoilaženja su prirodna i ne dovode u pitanje stabilnost vlasti. Naš cilj je da kroz otvorenu komunikaciju i kompromis prevaziđemo eventualne razlike, kako bismo nastavili da radimo u interesu građana i za dalji razvoj opštine. Ispunjavamo obećanja koja smo dali građanima Mojkovca i to svakim novim projektom dokazujemo. Sve što smo planirali, bilo da je riječ o unapređenju infrastrukture, izgradnji novih objekata ili razvoju turističkih kapaciteta, radimo sa jasnom vizijom i ciljem da naš grad učinimo boljim mjestom za život – rekao je Delić.

Ističe da je predviđena i izgradnja Memorijalnog centra posvećenog junacima Mojkovačke bitke, kao i izgradnja replike srednjovjekovnog grada Brskova. Prema njegovim riječima, ovi projekti će dodatno obogatiti turističku ponudu Mojkovca, omogućavajući posjetiocima da se upoznaju sa njegovom bogatom istorijom.

– Mojkovac zaslužuje da bude grad budućnosti, a mi smo posvećeni tome da kroz kontinuiran rad i predanost održimo obećanje da će naš grad napredovati i rasti u svakom pogledu. Građani Mojkovca mogu biti sigurni da ćemo i u narednom periodu, uz jasnu viziju i odgovornost, nastaviti sa realizacijom svih planiranih aktivnosti na dobrobit cijele zajednice – naglasio je Delić.

SO Mojkovac usvojila Strateški plan: Državni praznici i hidroelektrane na Bjelojevićkoj rijeci naljutili DPS

Za odnos sa Vladom Crne Gore kaže da je dobar i zasnovan na saradnji i zajedničkim naporima da se poboljšaju uslovi života građana Mojkovca, što pokazuju i brojni projekti i tenderi.

– Odličnu saradnju imamo i sa parlamentarnom većinom. Potvrda za to je angažovanje poslanice NSD-a Jelene Božović, koja je kroz amandmansko djelovanje na budžet za 2024. godinu obezbijedila 1,2 miliona za projekat asfaltiranja putnog pravca na Sinjajevini do crkve Ružica. Dakle, Vlada, parlamentarna većina i lokalne vlasti usklađeno rade na realizaciji ključnih projekata koji su obećani građanima. Iako su neki od tih projekata još u fazi implementacije, do sada su ostvareni značajni pomaci. Prioriteti ostaju unapređenje infrastrukture, ekonomski razvoj i stvaranje novih radnih mjesta, i nastavljamo da radimo na ispunjavanju svih preuzetih obaveza – kazao je Delić.

Kako je dodao, jedan od ključnih prioriteta u narednom periodu biće realizacija nekoliko značajnih kapitalnih projekata u Mojkovcu, koji će znatno unaprijediti lokalnu infrastrukturu i doprinijeti razvoju turizma i privrede.

– Prije svega, intenzivno radimo na projektu ski-centra sa mojkovačke strane Bjelasice, koji će postati turistički centar regije, privlačeći posjetioce tokom cijele godine. U protekloj godini završena je dionica puta Mojkovac–Vragodo, a Uprava za saobraćaj raspisaće novi tender za izgradnju mosta na Tari koji će spojiti magistralni put Mojkovac–Kolašin sa budućim ski-centrom. Trenutno se radi projektna dokumentacija za vodosnabdijevanje bazne stanice. Završeno je doprojektovanje putnog pravca Vragodo–Vrioce zbog pojave odrona i klizišta i rapisan je tender za tu dionicu. Projekat skijališta će biti važan korak ka diversifikaciji turističke ponude Mojkovca i stvaranju novih radnih mjesta – istakao je Delić.

U planu i novi gradski trg

Naš sagovornik najavljuje da će uskoro biti raspisan tender za izgradnju novog gradskog trga u Mojkovcu, što, kako je naglasio, predstavlja jedan od ključnih infrastrukturnih projekata koji će znatno doprinijeti modernizaciji i razvoju grada.

– Novi trg biće dizajniran kao centralno mjesto okupljanja građana, sa modernom arhitekturom i urbanističkim rješenjima koja će Mojkovcu dati novi, savremeniji izgled. Prostor će biti multifunkcionalan, sa uređenim zonama za šetnju, odmor i društvene aktivnosti, a predviđeno je i postavljanje urbanog mobilijara, zelenih površina, fontana, kao i prostora za održavanje kulturnih i društvenih manifestacija. Trg će postati simbol gradskog života, mjesto gdje će se odvijati brojne aktivnosti i događaji i gdje će se naši sugrađani moći okupljati u ugodnom i modernom okruženju – kazao je Delić.