Eskalacija: Izraelska avijacija gađala Bejrut, Hezbolah ispalio preko 140 raketa na sjeverni Izrael

Eskalacija: Izraelska avijacija gađala Bejrut, Hezbolah ispalio preko 140 raketa na sjeverni Izrael

Izraelska vojska saopštila je da izvodi ciljane napade na libansku prestonicu Bejrut, ne navodeći druge detalje. Mediji javljaju da je avion izraelske vojske F-35 pogodio je zgradu u naselju Dahija u libanskoj prijestonici.

Libanski mediji javljaju da se u zgradi, koja je bila meta napada, u toku bio sastanak palestinskih frakcija i Hezbolaha. Agencija NNA je objavila da je petoro poginulih i to sve djeca.

Očevici za Sputnjik kažu da u napadu ima ranjenih među civilima. Meta izraelskog napada bio je član vojnog rukovodstva Hezbolaha Ibrahim Akil, javlja „Skaj njuz“.

Televizija „Hadah“ je saopštio da je jedan od vođa „Hezbolaha“ ubijen, ali nisu precizirali o kome je riječ.

Sa druge strane, Hezbolah je danas gađao sjeverni Izrael sa 140 raketa, dan nakon što je lider te grupe Hasan Nasralah zaprijetio odmazdom protiv Izraela zbog masovnog bombaškog napada, prenosi AP pozivajući se na saopštenja izraelske vojske i Hezbolaha.

Izraelska vojska je saopštila da su rakete danas po podne ispaljene u tri talasa prema lokacijama duž izraelske granice sa Libanom. Istovremeno, Hezbolah u svom saopštenju navodi da je raketama „kaćuša“ gađao više lokacija duž granice, uključujući više baza vazdušne odbrane i sjedište izraelske oklopne brigade koju je, kako tvrdi, prvi put pogodio.

Hezbolah navodi da su rakete ispaljene u znak odmazde zbog izraelskih vazdušnih udara na sela u južnom Libanu.