Milatović: Spajića hvata groznica, a i noćna mora od podgoričkih izbora

Milatović: Spajića hvata groznica, a i noćna mora od podgoričkih izbora

Milojko Spajić, premijer Crne Gore i Marko Kovačević, predsjednik opštine Nikšić, poigravaju se sa građanima i prebacuju odgovornost sa Vlade na lokalnu samoupravu i sa lokalne samouprave na Vladu, ne želeći da im nešto tako očigledno, a po njima ‘trivijalno’, poput kju (Q) groznice, zarazne bolesti koja desetkuje crnogorski stočni fond i ugrožava zdravlje ljudi, remeti politički rejting, saopštila je danas Sonja Milatović, poslanica Demokratske partije socijalista (DPS) u Skupštini Crne Gore.

„Koliko je premijer duboko zaronio u izbornu kampanju, da ne zna šta se oko njega dešava, saznali smo juče kada se javnost uvjerila da prvi čovjek Vlade nije ni upoznat sa činjenicom da se bolest prenijela i na ljude. O tome premijer Crne Gore govori u kondicionalu – ako se desi. A desilo se, predsjedniče Vlade, i vjerovatno ste Vi jedini građanin u Crnoj Gori koji to ne zna, s obzirom na to da je vijest o prenosu zaraze na ljude bila udarna u svim medijima koja je uznemirila stanovništvo. I ako se pitate ko je kriv – Vi ste. Vi ste najodgovorniji za ovakav scenario koji je zadesio Crnu Goru, u kojoj se bolest pojavila početkom juna, a tek krajem jula je obaviješten Institut za javno zdravlje, a stočari ko zna kad. Vi ste krivi jer ste birali ministre koji nijesu sposobni da pokrivaju svoj resor, ali vole fotelje i treba Vam njihov glas da biste zadržali svoju – premijersku“, istakla je Milatović u saopštenju.

Ona je dodala da znaju da Spajića hvata groznica, a i noćna mora od podgoričkih izbora.

„Ali ste kao prvi čovjek Vlade dužni da upravljate kriznom situacijom koju je izazvala Q groznica, i minimum je da budete bar elementarno obaviješteni i spremni da prihvatite svoju odgovornost“, poručila je Milatović.