Perišić potpisao za PSV

Perišić potpisao za PSV

Prelazni rok je okončan prije dvije sedmice, ali tržište slobodnih igrača je ponudilo Ivana Perišića i tu priliku je PSV zgrabio, te je dan posle premijere Lige šampiona i poraza od Juventusa (1:3) potvrdio danima najavljivan posao.

Posle sukoba sa Đenarom Gatuzom, krilni napadač je krajem avgusta napustio Hajduk i od tog trenutka postao slobodan igrač. Ili, kako su ga u Ajndhovenu predstavili javnosti, igrač za velike utakmice. Ima razloga, jer je 35-godišnji as bio prvak Evrope sa Bajernom, šampion Njemačke i sa Bavarcima i sa Borusijom iz Dortmunda, trostruki osvajač Kupa Njemačke, dio Interovog tima koji je 2021. pokorio Italiju, čime je prekinuo dominaciju Juventusa, sa Nerazurima ima i Kup Italije i tamošnji Superkup. Uz to, sa Hrvatskom je bio drugi na Mundijalu u Rusiji 2018.

„Kad imate toliko iskustva, jasno je da ste sjajan igrač. Odlaskom Irvinga Losana ostalo je upražnjeno mjesto na krilu, a Perišić može da igra na više različitih mjesta u ofanzivi, pa smo sa Ivanom ubili nekoliko muva jednim udarcem“, konstatovao je Ernest Stjuart, direktor kluba sa Filips arene.

Perišić je prije Hajduka bio pod ugovorom sa Totenhemom.

„Otako sam postao slobodan igrač, čekao sam na ovakvu opciju u vidu kluba i okruženja u kome se osjećam prijatno i gdje mogu da osvajam pehare. Pitao sam svog bivšeg saigrača Denzela Damfrisa za savjet i posle razgovora sa njim sam se uvjerio da je PSV pravi korak. Jedva čekam da počnem, dam sve od sebe i osvajam trofeje“, rekao je Perišić posle potpisa ugovora do kraja sezone.