Međunarodni naučni skup 20 – 21. septembra: Uloga i značaj obrazovanja u savremenom društvu

Međunarodni naučni skup 20 – 21. septembra: Uloga i značaj obrazovanja u savremenom društvu

Filozofski fakultet Univerziteta Crne Gore u saradnji sa Filozofskim fakultetom Univerziteta u Novom Sadu organizuje Međunarodni naučni skup Uloga i zna č aj obrazovanja u savremenom dru š tvu povodom 50 godina Univerziteta Crne Gore, koji će se održati u Nikšiću, u Svečanoj sali Filozofskog fakulteta, 20 . i 21. septembra 2024. godine.

Na otvaranju će govoriti prof. dr Veselin Mi ć anovi ć , prorektor za nastavu Univerziteta Crne Gore, prof. dr Tatjana Novovi ć , dekanica Filozofskog fakulteta Univerziteta Crne Gore, mr Aleksandra Hajdukovi ć , direktorica Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva – Podgorica i prof. dr Dijana Vu č kovi ć , prodekanica Filozofskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

Učesnici i učesnice na ovom naučnom skupu su uvaženi stručnjaci/stručnjakinje iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Na skupu će biti prezentovani radovi koji razmatraju probleme uloge i značaja obrazovanja u savremenom društvu iz domena učenja i nastave, filozofije, psihologije, sociologije, istorije, književnosti, digitalnog učenja i održivog razvoja i obrazovanja.

Međunarodni naučni skup je otvoren za javnost.