Demokrate: Vujović odluke donosi samostalno, ima našu podršku za postavljanje spomenika Amfilohiju

Demokrate: Vujović odluke donosi samostalno, ima našu podršku za postavljanje spomenika Amfilohiju

Iz Demokratske Crne Gore poručili su funkcionerima Evropskog saveza Petru Odžiću i Nikoli Zirojeviću, da ministarka kulture Tamara Vujović samostalno i u skladu sa Zakonom donosi odluke, a račune polaže građanima Crne Gore, kao i da ima njihovu punu podršku za postavljanje spomenika Afilohiju Radoviću u Beranama.

Podsjetimo, iz Eparhije budimljansko nikšićke saopšteno je ranije danas da spomen-obilježje pokojnom mitropolitu crnogorsko primorskom Amfilohiju Radoviću, koje je trebalo da bude podignuto na zahtjev Opštine Berane, nije dobilo “zeleno svijetlo” od strane Ministarstva kulture, na šta su reagovali Odžić i Zirojević.

“Razumijemo da je to vama teško za razumjeti i shvatiti, jer ste bili u sistemu koji je polagao račune Škaljarskom i Kavačkom klanu i desetinama njihovim kriminalnih ogranaka i naravno funkcionerima političkih subjekata sada već osumnjičenih za izvršenje teških krivičnih djela”, naveli su u reagovanju.

Iz Demokratske Crne Gore ističu da Vujović i Vlada imaju punu njihovu podršku za postavljanje spomenika jednom od najznačajnijih ličnosti Crne Gore.

“Znamo da vam je to teško, jer biste vi radije podigli spomenik Radoju Zviceru i vođama Škaljarskog klana”, zaključuju u reagovanju.