U hitnim slučajevima vozači bi trebali imati OVE TRI STVARI  u automobilu

U hitnim slučajevima vozači bi trebali imati OVE TRI STVARI u automobilu

S obzirom na to da je jesen brzo dolazi, vozačima se savjetuje da osiguraju da u svom automobilu imaju niz važnih stvari koje bi im mogle pomoći u hitnim slučajevima, piše Express.

Stručnjaci za automobile iz firme Reduce My Excess upozorili su vozače da spakuju tri ključne stvari u svoj automobil prije dugih putovanja ove jeseni. Kako temperatura počinje padati, a noći sve duže, oni moraju biti sigurni da su spremni za sve situacije kada krenu na ulice.

„Nikada se ne isplati rizikovati. pa osigurajte da imate zalihe za hitne slučajeve u zadnjem dijelu vozila u slučaju da se oni pokvari. Preporučuje se imati crveni trougao upozorenja kako biste mogli upozoriti druge na svoju prisutnost“, istakli su.

„Takođe, u svom vozilu trebali biste imati rezervnu odjeću i grickalice u slučaju da zaglavite nekoliko sati čekajući pomoć na ulici“, kazali su stručnjaci.

Pakvanje trouga upozorenja izrađenog od reflektirajućeg materijala može pomoći zaglavljenim vozačima da ostanu vidljivi drugim učesnicima u saobraćju u svim vremenskim uslovima. Topla odjeća i nekoliko grickalica, takođe, mogu pomoći vozačima i putnicima u vozilu da se osjećaju udobno dok čekaju da se automobil popravi.

Stručnjaci su još sugerisali da vozači koji putuju tokom jeseni redovino provjeravaju pritisak u gumama svojih vozila, jer drastične promjene temperature uzrokuju mnogo brži gubitak vazduha.