Ibrahimović odgovorio  bivšem fudbaleru: Ja sam GLAVNI, ostali rade za mene

Ibrahimović odgovorio bivšem fudbaleru: Ja sam GLAVNI, ostali rade za mene

Zvonimir Boban , bivši fudbaler Milana i Dinama, a kasnije bliski saradnik predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina nedavno je dao intervju za Gazzettu Dello Sport. Između otalog, rekao je da ne zna koja je uloga Zlatana Ibrahimovića u Milanu, u kojem je prošle godine završio igračku karijeru.

„Zlatan je genijalac i do kraja života ću mu biti zahvalan jer se iz ljubavi prema Milanu pristao vratiti i tako promijenio noviju istoriju kluba. No, sad mi nije jasno što on radi u Milanu i koje su njegovi zadaci kako bih ga mogao ocijeniti. Nadam se da ih je on razumio jer će se na kraju njemu suditi, a ne sportskom direktoru “ , rekao je Boban, koji je od 1991. do 2001. bio igrač Milana.

Ibrahimović je sinoć gostovao u studiju Sky Sportsa uoči utakmice Milana i Liverpoola (1:3) na San Siru u Ligi šampiona. Rekao je kako ga 17 dana nije bilo u klubu zbog privatnih razloga.

„Kada mačke nema, miševi kolo vode. Kada se mačka vrati, miševi nestanu. Nije me bilo par dana zbog privatnih razloga, no ja sam uvijek prisutan. Naporno radimo i idemo dalje, koncentrisan sam na svoj posao“ , rekao je Ibrahimović, pa komentarisao Bobanovu izjavu.

„Čak ni Boban ne zna koja je moja uloga. Sada ću objasniti. Moja uloga je jednostavna, podrazumijeva puno razgovora. Ja sam glavni, ja sam šef i svi rade za mene. Miševi nisu unutar ekipe, oni su van nje“, rekao je bivši švedski reprezentativac u svome stilu.