Junjted prekinuo seriju poraza

Junjted prekinuo seriju poraza

Mančester junajted prekinuo je seriju od dva poraza u Premijer ligi. Danas su na gostovanju Sautemptonu slavili sa 3:0 u okviru 4. kola šampionata Engleske.

Mogli su Sveci do vođstva u 33. minutu. Tajler Dibling je pobjegao Diogu Dalou koji ga je oborio u svom kaznenom prostoru, a sudija Stjuart Atvel bez razmišljanja je pokazao na bijelu tačku.

Odgovornost da izvede najstrožu kaznu preuzeo je Kameron Arčer , ali je njegov udarac pročitao i odbranio golman Crvenih đavola, Andre Onana . Kamerunski čuvar mreže je tako postao prvi golman Junajteda koji je odbranio penal na gostovanju u Premijer ligi još od novembra 2021. godine i odbrane Davida de Hee protiv Votforda.

Kako to obično bude u fudbalu kazna je uslijeda brzo i to surova. Manje od 120 sekundi je prošlo od promašenog penala Sautemptona do vođstva Mančester junajteda.

Kristijan Eriksen je kratko izveo korner do Bruna Fernandeša koji je odlično centrirao, a Matijas de Liht je ostao sam ispred peterca domaćih i precizno gađao dalji ugao Arona Remzdejla .

Blickrig tima Erika ten Haga upotpunio je Markus Rašford svojim prvim golom u Premijer ligi još od marta mjeseca. Igrao se 41. minut, engleski fudbaler se namjestio sa ivice kaznenog prostora i vrlo lijepo pogodio malu mrežu gola Sautemptona.

Sautempton je meč završio i sa igračem manje. Atvel je pokazao direktan crveni karton kapitenu domaćih Džeku Stivensu poslije grubog starta nad rezervistom gostiju, Alehandrom Garnaćom .

Upravo je Argentinac golom krunisao pobjedu Crvenih đavola. Kazemiro je proigrao Daloa koji je poslao povratnu loptu na peterac gdje je sam bio Garnaćo i rutinski pogodio.

SEMAFOR

Subota

Sautempton – Mančester junajted 0:3

De Liht 35, Rašford 41, Garnaćo 90+6

16.00h Brajton – Ipsvič

16.00h Kristal Palas – Lester

16.00h Fulam – Vest Hem

16.00h Liverpul – Notingem forest

16.00h Mančester siti – Brentford

18.30h Aston Vila – Everton

21.00h Bornmut – Čelsi

Nedjelja

15.00h Totenhem – Arsenal

17.30h Vulvs – Njukasl