Vulin o sankcijama Rusiji: EU može da nas pritiska, ali ne i da nas natjera

Vulin o sankcijama Rusiji: EU može da nas pritiska, ali ne i da nas natjera

Predsjednik Vladimir Putin je jedan od najvažnijih lidera u 21. vijeku, njegova politika i ideje će mu obezbijediti važno mjesto u istoriji, ne samo Rusije, već i cijelog svijeta, rekao je potpredsjednik vlade Srbije Aleksandar Vulin naglašavajući da je bio počastvovan što je razgovarao sa njim na Istočnom ekonomskom forumu u Vladivostoku.

„Predsjednik Putin zna sve o Srbiji, o Balkanu, o problemima i izazovima sa kojima se susrećemo. Sastanak se nije održao zbog mene, ja sam samo potpredsjednik vlade a on je jedan od najvećih svjetskih lidera. Do sastanka je došlo zato što Putin ne samo podržava, već i voli Srbiju“, poručio je Vulin u intervjuu za RT.

Srbiju EU često pritiska, nema ni jednog sastanka sa njihovim zvaničnicima na bilo kom nivou a da ne traže da Srbija uvede sankcije Rusiji i prekine svu komunikaciju.

„Mogu da nas pritiskaju ali ne mogu da nas natjeraju“, naglasio je Vulin..

Govoreći o američkim sankcijama koje su SAD uvele i RT-u i njemu lično, Vulin je istakao da je Srbija, sa druge strane, „ostrvo slobode“.

„Potpredsjednik Vlade je pod američkim sankcijama, toga nema nigdje drugdje u Evropi“, odgovorio je Vulin.

Potpredsjednik Vlade Srbije je istakao da je ponosan što Srbija nije deo antiruske histerije i naglasio da će ruski mediji u Srbiji uvijek biti dobrodošli.