GI 21. maj: Potrošeni, bahati, nezasiti vrhovi bivšeg režima zamijenjeni galerijom neznalica, demagoga, srpskih doušnika

GI 21. maj: Potrošeni, bahati, nezasiti vrhovi bivšeg režima zamijenjeni galerijom neznalica, demagoga, srpskih doušnika

Vrijeme u kome živimo iznjedrilo je brojne političke zablude i iluzije koje su prisutne u lakovjernoj i dezorijentisanoj crnogorskoj javnosti, saopšteno je danas iz Građanske inicijative (GI) 21. maj.

„Odbacujuci gnjili DPS-ov režim politička većina je izabrala memljive nasljednike. Plitkoumna misao da je DPS vladao na tzv. podjelama zamijenjena je praksom političkog rasula, degenerisanim partijama i opštom nestabilnošću“, ističe se u saopštenju GI 21. maj.

Oni su dodali da se „laž o ugroženoj SPC suočila sa istinom o privilegovanoj vjerskoj zajednici koja je ideološko i političko krilo zvaničnog Beograda“.

„Šuplja teza novorežimskih partija o staroj vlasti koja je svađala Crnu Goru sa Srbijom preoblikovana je u neoborivu tezu o novoj vlasti koja je Crnu Goru dovela do toga da kleči pred Vučićevom Srbijom. Potrošeni, bahati i nezasiti vrhovi bivšeg režima zamijenjeni su sa galerijom neznalica, demagoga i srpskih doušnika. Istovremeno, traljavu DPS-ovsku proevropsku politiku naslijedila je skupina antizapadnih foliranata. Danas se Crna Gora tretira kao uljez u NATO paktu, dok Spajićeva ‘proevropska’ politika ne dobacuje dalje od prokažene Budimpešte. Pritom, svi izbori su postali političke besmislice, dok su predizborne kampanje samo bizarna nadmetanja između obmanjivačkih politika, neuvjerljivih kandidata, usitnjenih i prevarantskih partija“, piše u saopštenju.

Iz GI 21. maj su kazali da je Crna Gora danas potonula država i da je to rezultat naslaga i izopačene povezanosti starog i novog režima.

„Zato je prvi korak ka ozdravljenju da ubjedljiva većina to shvati i odbaci lažne politike, feudalizirane stranke i samožive političare. Drugi korak će biti mnogo lakši. Progresivne snage nići će iz pepela koje sve više zatrpava Crnu Goru“, zaključuje se u saopštenju.