Knežević: „Milatović malo Srbin malo Crnogorac, čas govori jednim čas drugim jezikom“

Knežević: „Milatović malo Srbin malo Crnogorac, čas govori jednim čas drugim jezikom“

Lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević očekuje pobjedu liste „Grad svih nas – Za budućnost Podgorice“ na lokalnim izborima 29. septembra, te da će Jelena Borovinić-Bojović biti nova gradonačelnica.

Knežević se, gostujući na TV Prva u Beogradu, osvrnuo na političke protivnike, odnosno listu“Za bolju Podgoricu – Jakov Milatović“ koja predstavlja savez Pokreta za Podgoricu, Građanskog pokreta URA i Pokreta za promjene, prenosi portal ETV.

Najprije se dotakao lidera Ure i bivšeg premijera Dritana Abazovića za koga je rekao da na predstojećim izborima u Podgorici ima priliku da „upadne u politički četvoropolarni poremećaja“.

“Poslije ovih izbora uvjeren sam da će se posvađati i sa Jakovom Milatovićem i onda sam mu za kraj političke karijere ostao još samo ja. Jedino nije bio sa mnom i mislim da će sa mnom biti ukoliko dođe do neke nuklearne prijetnje sa istoka i ukoliko se vojni sukob u Ukrajini završi u korist Rusije. Onda će Dritan Abazović vjerovatno dobiti instrukcije da bude i sa mnom. Ali teško bih bio s njim jer je imao priliku da kao premijer 43. Vlade da Srbe uključi u Vladu. Međutim, on je i u toj i Vladi Zdravka Krivokapića saopštavao da Srbi iz Demokratskog fronta ne mogu biti dio te vlade, ukoliko ne prođu određene testove, a to je bilo priznanje Kosova, uvođenje sankcija Rusiji, da se pospemo pepelom što smo glasali za zajedničku državu sa Srbijom, što smo priznali genocid u Srebrenici…Sve ono što znači novi ideološki inženjering stvaranja novih Srba, poput predsjednika Jakova Milatovića koji je malo Crnogorac, malo Srbin, čas govori jednim, čas drugim jezikom” , naglasio je Knežević.

Potom se osvrnuo na reakciju Milatovića na GLOBSEC forumu kada mu je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić upao u riječ i poručio mu gotovo zapovjednim tonom: „Ti govoriš srpski jezik“.

“Gledajući onaj snimak, mislim da mu je bilo lakše da kaže koliki je bio pritisak Juriju Gagarinu u onom kosmičkom brodu ’60. i neke, nego što je rekao da govori srpskim jezikom. Vidjeli ste mu i facijalnu ekspresiju, imali ste utisak da mu vade naživo kutnjak, odnosno da mu Aleksandar Vučić vadi kutnjak pošto mu je on postavio pitanje. Ali Milatović je godinu prije toga na nekom italijanskom forumu saopštio da govori crnogorskim jezikom, a s obzirom na to da je sada kampanja u Podgorici i da ima svoju listu, ne bi me začudilo da do 29. septembra saopšti da govori esperanto i da mu je to maternji jezik” , naveo je Knežević.