Srbija izvukla bod protiv svjetskog prvaka

Srbija izvukla bod protiv svjetskog prvaka

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je neriješeno sa Španijom (0:0) u duelu prvog kola u okviru A divizije Lige nacija.

Veliki bod osvojili su Orlovi, s obzirom na poprilično poljuljanu atmosferu odigrali dobru utakmicu.

Srbija je imala i prvu šansu na utakmici preko Saše Lukića , ali do promjene rezultata nije došlo, a najveću šansu svakako je imao Luka Jović koji je bio neprecizan nakon što se našao oči u oči sa Davidom Rajom .

Što se tiče evropskog prvaka, Ajoze Perez je u 20. minutu propustio prvu šansu za Furiju i od tog momenta smo češće gledali igru unutar šesnaesterca domaćina. Tu su se u više navrata isticali Strahinja Pavlović i Veljko Birmančević koji su u više navrata spasili sigurne pogotke.

Pored njih dvojice, sjajnim paradama svoj gol čuvao je i Predrag Rajković kojeg je u poslednjih pola sata na muke stavljao Lamin Jamal .

U drugom meču Danska je savladal Švajcarsku 2:0, golovima Patrika Dorgua i Pjer – Emila Hojberga .

Pored Srbije, i Hrvatska je sinoć započela takmičenje u Ligi nacija, i to porazom od Portugala 2:1.

Prvo je Diogo Dalot u ranoj fazi meča pogodio za 1:0, da bi rezultat povisio Kristijano Ronaldo koji je sa ovim golom postao prvi igrač sa 900 golova u karijeri.

U finišu prvog dijela Hrvati su uspjeli da postignu gol, tačnije, postigao ga je Dalot koji je zatresao svoju mrežu.

Ispostaviće se da je to bilo sve na toj utakmici, pa su Portugalci na kraju osvojili tri boda.

Poljska je savladala Škotsku na gostovanju 3:2. Već u 8. minutu Sebastijan Simanski doveo je Poljake u vođstvo, a povećao ga je Robert Levandovski .

Do izjednačenja su Škoti došli preko Bilija Gilmura i Skotija Mektominija , ali su gosti uspjeli da slave jer je gol u dubokoj nadoknadi postigao Nikola Zelevski .