Dimitrov se povrijedio, Tijafo u polufinalu US opena

Dimitrov se povrijedio, Tijafo u polufinalu US opena

Drugi polufinalista US opena je Frensis Tijafo – Amerikanac se među četiri najbolja tenisera na posljednjem grend slemu plasirao nakon što mu je Girgor Dimitrov predao meč.

Dimitrov je predao meč u trenutku kada je Tijafo vodio 6:3, 6:7, 6:3, 4:1.

Tijafo se drugi put u posljednje tri godine plasirao u polufinale US opena. Američki teniser je prije dvije godine u polufinalu turnira u Njujorku izgubio od Karlosa Alkarasa.

Tijafo je u prvom setu napravio dva brejka i poveo 1:0, a dobro je otvorio i drugi set, budući da je imao prednost od 4:1.

Od tog trenutka je Dimitrov zaigrao bolje, izjednačio (4:4), a onda slavio u taj-brejku i stigao do 1:1 u setovima.

Treći set je bio sličan prvom – Tijafo je napravio dva brejka i poveo 2:1. Ali, u trećem setu je Dimitrov povrijedio zadnju ložu, pa je u četvrtom setu predao meč.

„Nije ovo način na koji sam želio da prođem, ali jesam srećan. Još jedno polufinale ovdje, nevjerovatno. Bio je meč visokog nivoa. Vidjećete me opet, protiv još jednog Amerikanca, petak će biti dobar dan“, rekao je Tijafo nakon meča.

Tijafo će u polufinalu igrati protiv Tejlora Frica. To znači da će prvi put od 2009. godine jedan američki teniser biti u finalu grend slema. Endi Rodik je 2009. godine u finalu Vimbldona izgubio od Rodžera Federera.

Takođe, prvi put od 2005. godine dvojica Amerikanaca igraće u polufinalu US opena. U polufinalu 2005. su se sastali Andre Agasi i Robi Đinepri.