Đoković: Rezultatski najslabija sezona u posljednjih 15 godina

Đoković: Rezultatski najslabija sezona u posljednjih 15 godina

Novak Đoković je eliminisan u trećem kolu US opena – srpski teniser je nastup u Njujorku završio nakon poraza od Alekseja Popirina 3:1 (6:4, 6:4, 2:6, 6:4).

Đoković sezonu završava bez osvojenog grend slema, prvi put od 2017. godine, a nakon meča je kazao da je igrao veoma loše tokom turnira u Njujorku.

„Čestitke Popirinu i njegovom timu. Igrao je bolje i zaslužio je da pobijedi. Iskreno, s obzirom na to kako sam se osjećao i igrao od starta turnira… treće kolo je uspjeh. Igrao sam jedan od najgorih tenisa u životu. Servis mi je bio daleko najgori ikada… Na brzoj podlozi kakva je ova, ne možete da pobijedite bez servisa. Ne možete da pobijedite protiv momaka koji su u formi poput Alekseja. Bio je ovo užasan meč za mene…“, rekao je Đoković nakon meča.

Srpski teniser je imao 14 duplih servis grešaka.

„Raspala mi se igra totalno. Nisam svjež… Brzi uslovi, totalno drugačije u odnosu na ono gdje sam trenirao i pripremao se. Bilo mi je mučno igrati na ovaj način i osjećati se ovako. Djelovao sam i osjećao se amaterski na momente. To je realnost, sastavni dio sporta. Na OI je bilo ogromno pražnjenje, bilo je pomisli da li uopšte da dolazim ovdje, neslavno sam završio, idemo dalje“, objasnio je Đoković.

Đoković sezonu završava bez osvojenog grend slema.

„Imao sam osjećaj da na Rolan Garosu mogu da osvojim titulu, ali sam se tu povrijedio. Finale Vimbldona je najveći uspjeh. Rezultatski najslabija sezona u posljednjih 15 godina, tako se i osjećam, ali tako je kako je“, izjavio je Đoković.

Priznaje je da je osvajanjem zlata u Parizu ostvario cilj.

„Olimpijske igre jesu bile najveći cilj, tu sam odigrao najbolje. Ako je takva godina da se osvoji samo to zlato, prihvatam, čekao sam ga cijeli život“, istakao je Đoković.

Novinari su Đokovića pitali i ko je favorit za titulu na US openu.

„Popirin je pobijedio branioca titule, zaslužuje pohvale i poštovanje za to. Ako može da servira dobro, da igra dobro, može da dobije bilo koga. Pogledajte, Alkaras je ispao, ja takođe, znate, to su velika iznenađenja. Žrijeb se otvara. Očigledno je da je Siner glavni favorit, ali i Tijafo je tu takođe, kao i američki favorit Fric. Imate odlične tenisere koji igraju dobro, Rubljov i Dimitrov su takođe dio ovog dijela kostura. Svako može da osvoji turnir. Biće interesantno vidjeti ko će uzeti titulu na kraju“, zaključio je Đoković.