Senzacija u Njujorku: Popirin eliminisao Đokovića

Senzacija u Njujorku: Popirin eliminisao Đokovića

Senzacija u Njujorku – australijski teniser, Aleksej Popirin savladao je rano jutros drugog tenisera svijeta, Novaka Đokovića 3:1 (6:4, 6:4, 2:6, 6:4) u trećem kolu US opena.

Đoković je doživio prvi poraz od Popirina u četvrtom međusobnom duelu.

Đoković je u šestom gemu prvog seta propustio pet brejk lopti, a onda je u devetom gemu Popirin stigao do brejka, koji mu je bio dovoljan da osvoji prvi set.

I u drugom setu je Popirin stigao do brejka – bilo je to u petom gemu, kada je australijski teniser poveo 3:2, sačuvao prednost, a onda došao do 2:0.

Đoković se probudio u trećem setu – poveo je 3:0, a onda je Popirin uspio da smanji na 3:2. Nakon toga je srpski teniser vezao tri gema i osvojio treći set.

U četvrtom setu je Popirin napravio dva brejka, osvojio četiri gema zaredom i poveo 5:2. Đoković je uspio da smanji na 5:4, ali je to bilo sve – australijski teniser je iskoristio prvu meč loptu i plasirao se u naredno kolo.

Popirin je upisao najbolji rezultat na grend slem turnirima, prvi put je uspio da prođe treću rundu na nekom od četiri najveća turnira u sezoni.

Naredni rival biće mu Amerikanac Frensis Tijafo koji je savladao sunarodnika Bena Šeltona.

Za Đokovića je to najlošiji rezultat na US openu još od od 2006. godine, tada ga je u trećem kolu eliminisao Lejton Hjuit.