Mirković: Nastava u OŠ „Drago Milović“ za učenike od trećeg do devetog razreda online do 15. septembra

Mirković: Nastava u OŠ „Drago Milović“ za učenike od trećeg do devetog razreda online do 15. septembra

Nastava će zbog radova u školi u OŠ „Drago Milović“ za učenike od trećeg do devetog razreda i područne jedinice Donja Lastva, biti organizovana online.

Ovakav način nastave potrajaće do 15. septembra.

To je u „Bojama jutra“ kazala direktorica pomenute obrazovne ustanove, Slavka Mirković.

„Odmora nije bilo, u toku su radovi na adaptaciji i rekonstrukciji krova u skladu sa Memorandumom o saradnji koji je potpisalo nadležno Ministarstvo i Opština Tivat. 90 odsto radova je završeno, međutim, na osnovu plana dinamike koji smo dobili od izvođača, nije moguće organizovati nastavni proces u samom objektu centralne škole, pa smo se morali prilagoditi novom modelu, ali spremno dočekujemo početak nove školske godine,“ navela je Mirković.

Krajnji rok za završetak radova je 8. oktobar, ali direktorica se nada da će se đaci do 15. septembra vratiti u školske klupe.

Ovom prilikom Mirković je istakla da, za sad, zbog broja učenika i nedostatka prostornih kapaciteta ne mogu organizovati produženi boravak. Nadaju se da će uz podršku Opštine Tivat uskoro uspjeti da nađu neko prelazno rješenje.

Nastava se u OŠ „Drago Milović“ odvija u tri smjene, u jutarnjoj smjeni koju pohađaju učenici prvog, petog, sedmog, osmog i devetog razreda, u među smjeni koju pohađaju učenici drugog, i u popodnevnoj smjeni za učenike trećeg, četvrtog, šestog razreda.