STO DANA SRPSKE NADE: Kada Bošnjaci promijene dres, DPS doživi stres

STO DANA SRPSKE NADE: Kada Bošnjaci promijene dres, DPS doživi stres

Političke afere u Crnoj Gori traju koliko mački mačak, ali ima jedan izuzetak. Ulazak Bošnjačke stranke u Milojkovu vladu, zajedno sa srpskim političkim predstavnici, još uvijek drma DPS kolumniste i ostale ideološke DPS zavisnike. Mogli bi sve da oproste, ali ne mogu da oproste da nekadašnja DPS uzdanica i antisrpska pesnica promijeni dres i za zajednički sto sjedne sa takozvanim četnicima i ostalim Srbima! DPS kolumnisti sve mogu da progutaju, ali Srbe nikako, od njih im stane kost u grlu, guše se kao riba na suvom i zapomažu kao sinje kukavice. Gdje izdade Ervine, Kenana…, gdje u stroj sa Srbima, odnosno četnicima, koljačima i negatorima Srebrenice, a pristalicama Mladića i Karadžića!

Jutros na DPS portalima zapomaže Radoman, pa neka Kovačevićka! Nijesam uspio da tekstove pomenutih autora odčitam do kraja, ali sam shvatio da oni još ne mogu da shvate da su Bošnjaci u Milojkovoj vladi i da je čak jedan njihov predstavnik i zamjenik, potpredsjednik, Andrije Mandića. Radomanu i Kovačevićkoj ta slika je ravna političkoj akolapsi, jahačima Satane i ostalim đavolskim rabotama. Kukaju, leleču, zapomažu, kunu, bacaju čini i ostale vradžbine i samo što ne polete za Avijano., sjednu u F-16 i zapale put Crne Gore da konačno srede naše stanje i oslobode ova brda od četnika i njihovih pomagača!

Istina, predstavnicima Bošnjačke stranke ne vjerujem ni kada kažu svoje ime i garant da ukoliko su promijenili dres, nijesu ćud! I nakon ulaska u Milojkovo društvo, nijesu ništa manje Antisrbi nego što su bili. Poput njihovih kritičara i njima se diže kosa kada sjede pored Mandića i kada moraju da ćute i da žute kada su u pitanju kritike na njegov račun. Opleli bi oni po njemu i žešće nego Radoman i Kovačevićka, ali dugogodišnje političko iskustvo ih uči da, kao manjina, samo sa pozicija vlasti mogu da nešto urade za same sebe i one koje predstavljaju. Ukoliko nijesu tamo gdje se odlučuje, neko drugi će o njima odlučivati, ali nikada o njima niko neće tako brinuti kao što to oni sami rade. Bošnjaci su shvatili da im je vlast politička slamka spasa i da ona ne zavisi od ostalih koji su u vladi, nego od njih koji trebaju da budu u vladi kako bi se za nju dohvatili.

Kada su bili u DPS vladinom društvu radili su isto što i danas i u tome su dosljedni, ali zato DPS i njegovi kolumnisti, koji su na nižem stepenu javnog političkog obrazovanja od BS političara, to ne mogu da shvate, jer su navikli da Bošnjaci po svaku cijenu budu sa njima, pa kud puklo da puklo. Međutim DPS više nije vlast, a izgleda da su to prije prihvatili Bošnjaci nego DPS-ovci i njihovi kolumnisti, pa su u skladu sa svojim političkim opredjeljenjima ( da budu u svakoj vlasti), promijenili dresove, ali su ćud zadržali. Da se nekim čudom promijeni odnos političkih snaga, ne sumnjam da bi BS bez pardona ušao u novi dil sa DPS-om ili sa bilo kime koji u tom trenutku ima vlast!

Nešto slično u političkom pogledu desilo se i Srbima! Postali su dio vlasti iako je i njima jasno da je najmanje dvije trećine Milojkovog kabineta antisrpsko i da im je do Srba kao do lanjskog snijega. Međutim, sa pozicija vlasti mogu da barem dio srpskih obećanja i realiziju i pokrenu srpski točak naprijed i razbiju DPS famu da Srbi, odnosno četnici, bilo šta dobro mogu donijeti Crnoj Gori!

Koliko će to srpski predstavnici u vladi iskoristiti pokazaće vrijeme, barem narednih 100 dana. Nijesam neki optimista po tom pitanju, jer, kao što naprijed napisah, dvije trećine vlade je antisrpsko i oni neće odustati od političke ideje da uskrate Srbima sve što se može uskratiti. I dok ne istekne tih 100 dana, ne treba čačkati srpske ministre, podministre i sekretare. Pred njima je vrijeme pokazivanja i dokazivanja, a nakon toga kome opanci, kome obojci. U Boga se nadam da njih na te obaveze neće obični Srbi upozoravati, nadam se da će sami napustiti Milojkovu vladu ukoliko vide da u njoj nema teorije da realizuju barem minimalan dio srpskih zahtjeva ( jezik, obrazovanje, ravnopravan tretman i rehabilitcija ideoloških protivnika komunista…)!

PS. Pravo je čudo da među Albancima nema nikoga da kritikuje Nika ili Camaja pto su ruku pod ruku sa takozvanim četnicima (Srbima). Albancima ne biraju gazde, nego ih poštuju dok su gazde. Kada prestanu da budu gazde, naći će nove i tako u krug i sve po redu i spisku. To im je njihova albanska borba dala i stvorila Nika i Camaja!