Klikovac: Ko zaista bude želio da razvija Podgoricu biće naš partner

Klikovac: Ko zaista bude želio da razvija Podgoricu biće naš partner

Svako ko izađe na izbore očekuje da će dobiti politički stabilnu vlast, a u prethodnom periodu imali smo jednu avanturističku vlast, neozbiljnu i nefunkcionalnu, kazao je za 24 data šef kluba odbornika DPS-a u Skupštini Glavnog grada , Andrija Klikovac.

,,Mjesecima unazad su ubjeđivali građane kako postoji politička stabilnost, kako sve super funkcioniše, a onda, kako je vrijeme odmicalo, jedni druge su optuživali ko je izazvao političku nestabilnost, ko je za nešto kriv što se nešto nije realizovalo. I danas imate situaciju da je situacija u Glavnom gradu u potpunom haosu. Ono što smatramo da je rješenje, odmah nakon izbora, jeste da se formira stabilna vlast, čiju će okosnicu činiti Demokratska partija socijalista, a onda svi oni koji budu dio te vlasti će svakog dana raditi u interesu svakog građanina Podgorice, bez obzira kako je on glasao na izborima” – istakao je Klikovac.

Pokret Evropa sad nosi najveću odgovornost za ovakvo stanje u Podgorici, smatra Klikovac is vjeruje da su građani prepoznali, kako kaže, populističku politiku tog pokreta, ali i sve druge konstituente, Demokrate i Demokratski front.

,,Svi novi subjekti, kao i opozicija, nadam se da će dobiti dovoljno povjerenja da vode Glavni grad u narednom periodu. Zaista vjerujem da svi koji su dobrodošli na toj platformi, gdje će nas okupiti program razvoja i vizije Podgorice, koji počiva na evropskim i građanskim principima, da ćemo u narednom periodu nakon 29. septembra vršiti vlast u Glavnom gradu” – poručio je Klikovac.

Najveći problemi u Podgorici su nedostatak vode i čistoće, pojašnjava Klikovac i dodaje da im je namjera da poslije 29.septembra rješavaju te probleme. On je najavio i plan za infrastrukturne projekte, krupne investicije, prije svega završetak radova na sistemu za prečišćavanje otpadnih voda, izgradnju bulevara, prije svega u ulici Vojislavljevica, nastavak rada na jugozapadnoj obilaznici, most na rijeci Morači, nadvožnjak koji će povezati dio zgrada kod Bastona sa Starim aerodromom, i mnoge druge.

,,Reformisaćemo lokalno preduzeće Čistoća po uzoru na evropske metropole, razvijaćemo kulturu recikliranja, uklonićemo sve divlje deponije, obezbjedićemo da grad uvijek bude čist. Sa druge strane, vidjeli smo u ovom periodu suša i visokih temperatura da svako naselje u Podgorici ostaje bez vode, od Kuća Rakića, do nekih drugih sela, naselja. Obezbjedićemo ono što je osnovno u 21. vijeku, kao što je bilo nekad u Podgorici, da svaki građanin Podgorice ima u svakom trenutku pristup pijaćoj vodi” – poručio je Klokovac.

Klikovac smatra da ukoliko partije, koje danas čine većinu u crnogorskom parlamentu, ne dobiju većinu na podgoričkim izborima, vlast bi trebalo da padne već sjutradan. On vjeruje da će sve partije koje misle dobro Crnoj Gori ostvariti dobar rezultat i zamijeniti Vladu, koja je, kako kaže, uzrokovala katastrofalne posljedice i za regionalnu stabilnost i za stabilnost unutar Crne Gore.

,, Nakon izbora, svako ko zaista bude želio da razvija Podgoricu, i da implementira program iza kojega ćemo stati, u vezi samog razvoja grada i da riješimo sve ove probleme koji su nastali u proteklih godinu i po, biće naš partner…Naša ruka će biti pružena ka svim političkim subjektima koje može okupiti ideja dobrog projekta za građane Podgorice i Crne Gore” – zaključio je Klikovac.