Đurašković: Ljetnja fudbalska bajka

Đurašković: Ljetnja fudbalska bajka

Gruzija, Srbija, Mađarska – tri stanice na prvom putovanju kroz Evropu ostaće najljepša sjećanja u stogodišnjoj istoriji Mornara.

Klub iz Bara prvi put je osjetio privilegiju igranja Uefinih takmičanje i bez obzira što je stigao iz lige koja godinama nije imala evropskih uspjeha nije želio da bude previše impresioniran, već da pokaže da i našoj zemlji može da se igra dobar fudbal.

I pokazao je… Mornar se u utorak veče remijem protiv Pakšija (2:2) u 3. kolu kvalifikacija oprostio od Lige konferencije, ali na ljeto koje je krenulo 11. jula može da bude ponosan.

„Bila je ljetnja fudbalska bajka“, kaže Zoran Đurašković , trener kluba sa crnogorskog primorja.

Budućnost je zastala na stepenici ranije, ali nije razočarala, dok Dečić Admiralbet ima realne šanse da možda i završi u baražu.

„Nadam se da će ostali crnogorski klubovi i naradne godine na ovakav način reprezentovati naš fudbal. S druge strane, ostao nam je još jedan predstavnik u Evropi, Dečić, kojem od srca želim da pruži dobru igru, prođe Helsinki i izbori plasman u plej-of Lige konferencije“, dodao je Đurašković.

Bez Krisa Marlon Odong-Mbee , Marka Đurišića , Jovana Baošića i Balše Dubljevića , sa petoricom igrača na klupi, Mornar nije uspio da preokrene 3:0 iz Pakša, ali je odigrao odličan meč, bio bolji rival od ekipe iz mnogo jače lige.

„Presrećan sam kako je ekipa igrala – zbog odnosa i ponašanja igrača na terenu. Imali smo mnogo nedaća, falila su nam četiri igrača, a dvojica su do pred samu utakmicu bila pod temperaturom… Pružiti ovakvu igru protiv vicešampiona i osvajača Kupa Mađarske najbolje govori kako smo igrali“, naglasio je Đurašković.

Da nije bilo evropskog neiskustva, muke sa kartonima, VAR-om, pa i sudijom iz Bjelorusije u prvom meču, možda bi Mornar iz Mađarske donio i povoljniji rezultat, a onda je pitanje i kako bi se završio revanš u Nikšiću.

„Nakon svega, ostao je žal zbog svega što se u posljednjim minutima susreta dešavalo u Mađarskoj“, ne krije Đurašković. „U svakom slučaju, mislim da smo u revanšu bili mnogo bolji, napravili smo mnogo lijepih akcija, stvorili šansi… Kod 2:1 imali smo prilika i za treći gol i ko zna kako bi se onda završilo da smo uspjeli još jednom da zatresemo mrežu rivala“, zaključio je Đurašković.

Ljetnja evropska bajka tako je za ovu godinu okrenula posljednju stranicu, a ukoliko „mornari“ žele i naredne sezone da plove evropskim morima moraće sa dobrim partijama da nastave u domaćem prvenstvu – već u subotu kada u Bar stiže Jedinstvo Franca.