SMANJITE  pojavu pjegica: Za čisto lice su vam POTREBNE samo četiri stvari

SMANJITE pojavu pjegica: Za čisto lice su vam POTREBNE samo četiri stvari

Žene s pjegicama na licu dijele se u dve grupe – one koje ih mrze i one koje ih obožavaju!

Dok jedne biraju da ih prihvate i smatraju ih šarmantnim znakom ljepote, pa čak žele da ih istaknu, druge bi željele da nestanu što prije.

Ove druge tokom ljeta sigurno ne podnose da se pogledaju u ogledalo jer se pjege „šire“ pod uticajem sunčevih zraka.

Na pojavu pjega utiču i geni, što znači da ne možete mnogo da učinite da ih spriječite, ali možete da ih smanjite. Sklanjajte se od sunca, nosite šešir širokog oboda koji će vam zaštiti lice, vrat i ramena, a probajte i nekoliko prirodnih tretmana koji će vam pomoći da pjegice izblijedite i da se manje vide.

Limunov sok je izbor broj jedan zbog prirodnih svojstava za izbjeljivanje. Nanesite sok od limuna pomoću štapića za uši tačno na pjege i sačekajte 20 minuta, pa isperite. Tretman limunovim sokom je koristan zbog vitamina C, koji povećava prirodnu zaštitu kože od UV zraka. Poslije toga ne izlazite na sunce, a na lice nanesite hidratantnu kremu, jer limun isušuje kožu.

Ren je još jedan efikasan prirodan lijek za pjege. Uprkos snažnom mirisu koji ga karakteriše i suzama koje izaziva, ren se koristi za liječenje problema sa kožom kao što su pjege i fleke. Pomiješajte kašičicu rendanog rena sa kašičicom cvekle i dodajte dovoljno mineralne vode da se napravi gusta pasta. Ostavite smjesu na koži da odstoji 30 minuta i isperite hladnom vodom. Koristite ovakav tretman tri puta nedjeljno.

Kurkuma je poznata kao posvetljivač kože. Masku od kašičice kurkume u prahu, malo jogurta i kukuruznog brašna držite na licu oko pola sata, pa isperite. Osim što će se tačkice smanjiti, primjetićete i blistaviju kožu.

Med može biti koristan za mnoge probleme kože zbog ljekovitih svojstava, a prema narodnom receptu, nepasterizovani med pomiješan sa pireom od ribizle može pomoći da pjege budu manje uočljive.