Mornar u Nikšiću dočekuje Pakši, evropski revanš kraj Bistrice vjerovatno igra i Dečić

Mornar u Nikšiću dočekuje Pakši, evropski revanš kraj Bistrice vjerovatno igra i Dečić

Stadion u Nikšiću i njegova tek otvorena nova zapadna tribina dobili su zeleno svjetlo od Uefe, pa će fudbaleri Mornara novu evropsku utakmicu odigrati kraj Bistrice.

Barani će sjutra (utorak, 20.45h) u revanš meču 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencije dočekati Pakši – prvi duel završen je trijumfom mađarskog tima 3:0.

Nova tribina u Nikšiću nedavno je otvorena nakon pet godina gradnje, ali njena unutrašnjost (prije svega svlačionice) nije bila odmah opremljena za Uefine standarde.

Uz to, bilo je potrebno da ovaj stadion dobije i VAR sertifikat, jer je upotreba video tehnologije uvedena od ove runde najmlađeg Uefinog takmičenja.

Čini se da su kraj Bistrice uradili sve kako bi zadovoljili i taj kriterijum, pa je iz sjedišta Evropske kuće fudbala stigla potvrdna informacija – Mornar izazove u Uefinim takmičenjima može da nastavi u Nikšiću.

Nije još zvanično, ali sve je izvjesnije da će i Dečić Admiralbet svoj revanš meč 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencije protiv Helsinkija (Tuzani u prvom duelu poraženi 1:0) igrati u gradu ispod Trebjese – u četvrtak od 21 sat.

Sve to znači da će konačno i teren na „DG areni“, gdje se u posljednje vrijeme odigralo mnogo utakmica, konačno biti pošteđen.

Naš najveći stadion pod Goriciom zbog katastrofalnog terena suspendovala je upravo Uefa pred meč Budućnost – CSKA 1948 u 2. kolu kvalifikacija.