Aerodrom Podgorica opslužio milionitog putnika, devet dana brže od prošlogodišnjeg rekorda

Aerodrom Podgorica opslužio milionitog putnika, devet dana brže od prošlogodišnjeg rekorda

Aerodrom Podgorica opslužio je milionitog putnika ove godine danas i oborio prošlogodišnji rekord kada se do te brojke došlo 14. avgusta .

Beata Vijeleba je, koja je sletjela na podgorički aerodrom danas letom Rajanera iz Londona je milionita putnica i kao takva je na poklon od Privredne komore Crne Gore dobila vaučer u iznosu od 500 eura, od hotela „Splendid“ vikend za dvoje, od žičare Kotor-Lovćen VIP karte, od kompanije „Voli“ vaučer u iznosu od 100 eura kao i pozivnicu crnogorske pivare “Mamut” za Beer fest, saopšteno je iz Aerodroma Crne Gore.

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore, Roko Tolić kazao je da je novi rekord pokazatelj uspješne sezone.

„Milionita putnica je došla na krilima Rajanera koji se često pominje u crnogorskim medijima ovih dana, ali je ta avio-kompanija, naravno, samo jedna u nizu naših partnera. Uz to, Aerodromi Crne Gore posebno cijene partnerske ruke prijatelja iz Privredne komore Crne Gore jer smo na istom zadatku i vjerujem da kao tim možemo da budemo uspješni“, naglasio je Tolić.

Predsjednik Odbora udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore Crne Gore, Ranko Jovović kazao je da je siguran da će se uspješna saradnja ACG i PKCG nastaviti.

„Naša današnja akcija je nastavak partnerstva koje smo uspostavili povodom jačanja avio-dostupnosti. PKCG će biti svojevrstan medijator u nastojanju da kreiramo nove fondove kako bismo privukli što više avio-kompanija da saobraćaju ka Crnoj Gori, ne samo tokom ljeta, već tokom cijele godine“, najavio je Jovović.

Aerodromi Crne Gore su od početka godine opslužili preko 1.640.000 putnika, što je 17 odsto više u odnosu na isti period 2023. godine i 10 odsto više u poređenju sa 2019. godinom, zaključuje se u saopštenju.