Zečević: Treba preći sa riječi na djela, neka Milatović formira stranku i odmjeri snagu na predstojećim lokalnim izborima!

Zečević: Treba preći sa riječi na djela, neka Milatović formira stranku i odmjeri snagu na predstojećim lokalnim izborima!

Analitičar Predrag Zečević poručuje da bi Milatović konačno treba da pređe sa riječi na djelo i da formira političku stranku i snagu odmjeri na predstojećim lokalnim izborima.

Premijer Milojko Spajić saopštio je da imamo najnižu inflaciju od oktobra 2021., a predsjednik države Jakov Milatović da je dvostruko viša nego u eurozoni. Predsjednik Vlade je najavio da od septembra izvršna vlast neće dozvoliti ”divljanje” marži i da će na taj način sačuvati veće zarade od oktobra po Programu “Evropa sad 2”, a šef države pita zašto čekati septembar.

Iz Vlade su najavili jedinstvenu stopu PDV-a za hotelijerstvo i ugostiteljstvo, a Milatović odgovorio da se na taj način ugrožava konkurentnost turističke privrede koja čini 30 odsto ekonomije. I to su samo neki primjeri, uslovno rečeno “prepucavanja” između doskorašnjih bliskih saradnika, osnivača Pokreta Evropa sad, i što ne reći prijatelja.

Predsjednik Milatović na ponovno odlučivanje Parlamentu vratio je dva zakona o inspekcijskim poslovima i nadzoru. I to nije prvi put. Isto je učinio sa dva koji su Crnoj Gori bili neophodni za dobijanje Ibara. Pepić ukazuje da vlada predlaže, skupština usvaja, a ustavno pravo predsjednika je da ih vrati na doradu.

Ekonomski analitičar Predrag Zečević za Radio Crne Gore je prokomentarisao da se predsjednik države ponaša kao lider opozicije. Konkretno demantuje Milatovićev stav o dvostrukoj inflaciji, jer, kategoričan je inflacija je u padu, odnosno prethodna dva mjeseca gotovo na nuli.

“Živa je istina da je inflacija u posljednja dva mjeseca 0,1 odsto, što znači da su premijer Spajić i potpredsjednik vlade zadužen za ekonoski razvoj Nik Đeljošaj potpuno zaustavili inflaciju. Zato, ako Milatović smatra da treba da se ponaša kao lider opozicije neka konačno formira svoj politički pokret, neka to ne ostane samo na najavama i neka izađe na predstojeće lokalne izbore u Podgorici. Na taj način neka izmjeri koliko vrijedi njegova politička ponuda. Ovako napadati premijera Spajića za svaku stvar je van granica dobrog ukusa”, obrazložio je Zečević.