Ormar Kobi Brajanta PRODAT na aukciju za „VRTOGLAVU CIFRU“

Ormar Kobi Brajanta PRODAT na aukciju za „VRTOGLAVU CIFRU“

Ovo je treći najvrijedniji komad suvenira legendarnog košarkaša.

Ormar koji je Kobi Brajant koristio u svlačionici Los Anđeles Lejkersa u „Stejpls centru“ od 2003. do 2016. godine prodat je na aukciji za nevjerovatnih 2,9 miliona dolara.

Ormar je licitiran na 750.000 dolara, ali u posljednjih 20-tak minuta četiri učesnika su „pogurala“prodaju na nešto manje od tri miliona dolara.

U saopštenju se navodi da je ormar koji je legendarni košarkaš koristio tokom cijele svoje karijere prodat za najvišu cijenu do sada za ovakvu vrstu sportske opreme.

Ovo je treći najvrijedniji komad suvenira Kobija Brajanta.

Ranije, njegov MVP dres iz sezone 2007/2008. godine prodat je za 5,6 miliona dolara, što ga čini drugim najskupljim dresom u istoriji, dok je dres iz njegove debitantske sezone prodat za 3,69 miliona dolara.

Zanimljivo je što je Brajantov ormar spašen od uništavanja od strane radnika tokom renoviranja sale Lejkersa 2018. godine.

Potom je prodato anonimnom kolekcionaru.

„Ormar Kobija Brajanta nije samo suvenir, već duboka relikvija jedne od najznačajnijih figura u košarci. Današnja cijena ne samo da ističe trajno nasljeđe Kobija, već i izuzetnu prirodu ovog jedinstvenog predmeta“, rekao je Bram Vahter, šef kolekcionarskih predmeta na Sotbiju.