Harkov: Ruski dron udario u autobus, šestoro povrijeđenih

Harkov: Ruski dron udario u autobus, šestoro povrijeđenih

Ruski dron udario je danas u autobus u sjeveroistočnoj ukrajinskoj oblasti Harkov, kada je povrijeđeno šest osoba, od kojih je jedna u kritičnom stanju, saopštile su lokalne vlasti, prenosi Rojters.

Guverner Oleh Siniehubov rekao je da se incident dogodio u blizini grada Derhači, oko 40 km od Hljbokea, jednog od pograničnih naselja gdje je Rusija otvorila novi ratni front u maju.

Granatiranjem i dronovima, ruske snage gotovo svakodnevno ubijaju civile u nekoliko regija na liniji fronta, dok Kijev traži odobrenje za udare dublje u Rusiju, izvijestili su ukrajinski zvaničnici prethodnog dana.

Naveli su da je u istočnom regionu Donjecka jedan civil poginuo, a 10 ih je ranjeno u ruskoj artiljerijskoj vatri u Marinovki, dok je lokalna policija saopštila da je od ruske bespilotne letjelice na istoj lokaciji ubijen vozač traktora.

Takođe, u Hanivki, u blizini grada Pokrovska, ruska vazdušna bomba je ranila tri osobe, uključujući dvije djevojčice od tri i 15 godina.

Predsjednik Volodimir Zelenski je juče ponovo apelovao na saveznike Kijeva da dozvole njegovim snagama da koriste zapadne sisteme naoružanja za napade na vojne ciljeve dublje u Rusiji.

Ruske snage pojačavaju ofanzivu u pravcu Pokrovska već nekoliko sedmica.

U južnom regionu Hersona, ruska artiljerija gađala je 20 naselja sa druge strane rijeke Dnjepar, izvijestio je regionalni guverner Oleksandr Prokudin. Naveo je da je jedna osoba poginula, a 10 ih je ranjeno u artiljerijskom baražu.