Nikolić: ANB i UP demantovali sopstvene navode, još jedna potvrda potpunog haosa u sektoru bezbjednosti

Nikolić: ANB i UP demantovali sopstvene navode, još jedna potvrda potpunog haosa u sektoru bezbjednosti

Portparol Demokratske partije socijalisa (DPS) Miloš Nikolić rekao je da je današnje saopštenje Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i Uprave policije povodom ugroženosti bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, kojim su demantovali sopstvene navode od prije mjesec dana, još jedna potvrda haotičnog stanja u bezbjednosnom sektoru.

„Naime, ANB je 13. jula, dakle prije svega tri sedmice, obavijestila javnost da raspolažu operativnim saznanjima o pripremi atentata na bivšeg predsjednika Đukanovića, dok je Uprava policije istog dana konstatovala da nemaju takva saznanja, odnosno – da ih ANB nije o tome obavijestio. Takođe, ono što je posebno indikativno je činjenica da Agencija ne samo da nije ovu informaciju pravovremeno proslijedila Upravi policije već je obezbjeđenje Đukanovića u tim danima dodatno smanjeno“, rekao je Nikolić.

Dodaje da je nakon toga, UP saopštila da je formiran predmet povodom tih informacija i donešena odluka o pojačanju mjera obezbjeđenja Đukanoviću.

„Ponavljamo, sve ovo su zvanični stavovi ova dva organa, da bi danas, isti ti organi saopštili da nije tačno da se prijetilo Đukanoviću. Dakle, još jedan u nizu kontradiktornih stavova sektora bezbjednosti u pokušaju da prikriju svoje nepostupanje i neprofesionalnost. Ovakav odnos prema štićenoj ličnosti ozbiljno narušava ugled države kao članice NATO-a, ali izaziva i nesigurnost kod svakoga ko očekuje da se državni bezbjednosni organi ponašaju odgovorno i profesionalno“, zaključio je Nikolić.