Milatović: S jedne strane nacionalističko-populistički blok i DPS, a s druge blok pristojne Crne Gore

Milatović: S jedne strane nacionalističko-populistički blok i DPS, a s druge blok pristojne Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović ocijenio je da je dobro što je razriješena evidentna politička kriza koja je postojala u Glavnom gradu, koa je razriješena tako što je mandat vraćen građanima Podgorice.

Milatović je kazao da misli da je to jedan častan i ispravan način razrješenja političke krize koja već dugo traje.

„Da vas podsjetim da je politička kriza postojala i prije raskola u Pokretu Evropa sad, da već duži vremenski period Glavni grad nije mogao da izabere drugog zamjenika gradonačelnice Podgorice, da je došlo do prekompozicije u skoro svim parlamentarnim subjektima dosadašnje parlamentarne većine i da je prosto vraćanje mandata građanima jedan častan i ispravan izlaz iz ove političke krize, koja je takođe uticala na dobro funkcionisanje i brojnih gradskih službi, a sve nauštrb kvaliteta života građana i građanki u našem Glavnom gradu“, rekao je Milatović.

U demokratiji, kako je dodao, niko ne bi trebalo da se plaši izbora jer plašiti se izbora znači plašiti se suda građana o dosadašnjem radu.

„Ko je radio dobro biće nagrađen od strane građana. Ko je radio loše biće kažnjen od tih istih građana. Građani će u narednom periodu imati jasan izbor. Na jednoj strani nacionalističko-populistički blok oličen u sadašnjoj Vladi, koja je nastala kao rezultat trulih kompromisa i političke trgovine sitnih partijskih interesa, i čiji su akteri u prethodnom periodu pokazali djelovanje suprotno državnim interesima. Takođe, i blok oko i dalje nereformisane Demokratske partije socijalista. A na drugoj strani će se iskristalisati građanski blok, blok centra, blok pristojne Crne Gore koju podržava najveći broj naših građana“, kazao je Milatović.