Tešanović: Treba samo da mislimo na prvi naredni meč; Popadić: Možemo da budemo zadovoljni svime što smo uradili

Tešanović: Treba samo da mislimo na prvi naredni meč; Popadić: Možemo da budemo zadovoljni svime što smo uradili

Nedjelja, 28. april od 16.35 časova – crnogorski vaterpolisti u tom terminu otvaraju Olimpijske igre.

Prvi rival izabranika Vladimira Gojkovića je Hrvatska, aktuelni svjetski šampion i evropski viceprvak, ali grupa je takva da kakav god bude epilog derbija na otvaranju neće ni olakšati put (u slučaju pobjede) niti ga otežati u slučaju poraza.

Jer, pored „barakuda” protivnici u grupi su još Grčka, Italija, Sjedinjene Američke Države i Rumunija, a četiri najbolja tima idu u četvrtfinale.

Dugačak je, dakle, put do nokaut faze…

„U grupi je pet vrhunskih ekipa i Rumunija koja ne smije da se potcijeni i koja može svima da napravi problem”, rekao je kapiten naše selekcije, golman Petar Tešanović.

Hrvatska je jedan od favorita za odličje.

„Biće jako teško na otvaranju, Hrvatska je jača u odnosu na prethodna takmičenja. Ali i poslije Hrvatske slijede sve jaki dueli, tek je posljednji taj sa Rumunijom. Šta je presudno? Mislim da je to mentalna priprema, jer jedna pobjeda ili poraz ne znače puno. Taj mentalitet treba da bude, da šta god se dogodi gledamo samo na prvu narednu utakmicu”, jasan je Tešanović.

Vlado Popadić tvrdi da su „ajkule” iskoristile ljeto na pravi način.

„Dva mjeseca smo stvarno radili dobro, nadam se da je selektor zadovoljan i mislim da ima razloga da bude. Kroz pripreme smo rasli kao ekipa, podizali nivo igre i imali sve bolju atmosferu. Grupa je takva kakva je, na startu je rival Hrvatska koju smo dobijali u posljednje vrijeme, ali nema potrebe da bilo šta obećavamo već garantujem da idemo jako od prve utakmice”, ističe Popadić.

Crna Gora je tri puta igrala za bronzu na Olimpijskim igrama, a ovo su druge Igre zaredom u koje ne ulazi kao jedan od favorita za odličje. U Tokiju je prije tri godine naša selekcija bila osmoplasirana.

„Svakako da postoje pritisak i očekivanja, ali sve to je pozitivno. Imamo naboja, a taj pritisak osvajanja medalje ne treba da vučemo za sobom jer je ovo nova ekipa”, zaključio je Popadić.