Ministar zdravlja najavio: Imaćemo drugačiju metodologiiju zakazivanja

Ministar zdravlja najavio: Imaćemo drugačiju metodologiiju zakazivanja

Ministar zdravlja Vojislav Šimun bio je gost večerašnjeg Dnevnika 2 na Televiziji Crne Gore.

On je izjavio je da je Ministarstvo raspisalo odgovarajući broj specijalizacija i subspecijalizacija, naročito s namjeoom da ojača centre primarnog i sekundarng nivoa, kao i užih specijalizacija i subspecijalizacija ka onim užim granama gdje su najduže liste čekanja.

Komentarišući informaciju da se niko nije prijavio za pedijatriju na raspisane konkurse, Šimun je najavio da će omogućiiti da se na konkurse prijavljuju i građani iz okolnih država.

“Tu je potrebna i saradnja sa lokalnom samoupravom, gdje treba omogućiti taj drugi dio, a to je upošljavanje njihovih supružnika“, rekao je Šimun.

Liste čekanja uzrokovane su, prema njeegovim riječima, dijelom zbog nedostatka kadra, dijelom zbog organizacije, a i infrastrukturom.

„Moje ministarstvo je od poetka uzelo za prioritet rješavanje ovog pitanja i imaćemo drugačiju metodologiju zakazivanja“, kazao je Šimun.

Objasnio je da će se KCCG obezbijediti dodatan broj termina za šest mjeseci kako za proceture, tako i za ambulante.

„A kako se oni budu popunjavale uključivati ambulante dopunske i smjenske i klizno oslobađati termine. Bitno je da imamo ttransparentne i pravične liste čekanja“, rekao je Šimun. prenosi RTCG.