Administrativni odbor o izboru članova DIK-a

Administrativni odbor o izboru članova DIK-a

Na sjednici Administrativnog odbora raspravlja se o izboru devet članova Državne izborne komisije (DIK), kao i imenovanju savjetnika potpredsjednika Skupštine.

Predsjedavajuća Jelena Nedović je podsjetila da je ta sjednica više puta odlagana i da je Odbor pozvao parlamentarne stranke da predlože članove i zamjenika članova DIK-a.

Nedović je istakla da se Odbor više puta obraćao predsjedniku Skupštine, kolegijumu i svim članovima da se pravne praznine riješe, a „da li je postignut dogovor, reći će današnje glasanje“.

„Klub poslanika PES-a predložio je Radisava Drobnjaka i Marka Šljukića za članove, a Jovana Milića i Predraga Kovačevića za zamjenike članova. Klub poslanika Nove srpske demokratije (NSD) predložio je Velja Čađenovića za člana, a klub poslanika Demokratske narodne partije (DNP) Miloša Giljena za zamjenika člana. Klub poslanika Demokrata predložio je Velizara Kaluđerovića za člana, a Vladimira Čađenovića za zamjenika. Klub poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) predložio je Veru Mijatović i Natašu Pešić za članice, a Pešić je predložena i za sekretarku. Klub poslanika Socijaldemokrata (SD) predložio je Aleksandra Jovićevića za člana, a Aleksandra Mitrovića za zamjenika. Klub poslanika Bošnjačke stranke (BS) predložio je Harisa Mekića i Amera Dacića za članove, a Mirsadu Bošnjak za zamjenicu. Klub poslanika Građanskog pokreta (GP) URA predložio je Ljiljanu Jokić Kapa za članicu, a Albanski Forum Antona Ljuljđuraja“, nabrojala je Nedović.