Selektor Danske: Srce nam je bilo u grlu

Selektor Danske: Srce nam je bilo u grlu

Selektor Danske Kasper Julmand kazao je da je očekivao tešku utakmicu sa Srbijom, te da je prolaz u osminu finala zaslužen.

Dvije selekcije su sinoć u Minhenu igrale bez golova, čime je Danska obezbijedila drugu poziciju u grupi C i prolaz u osminu finala Eura.

„Bila je to teška, emotivna borba i znali smo da će tako biti. Ljepše bi nam bilo da smo postigli gol, tako da smo imali dovoljnu distancu, a srce nam je bilo u grlu. Mislim da bi trebalo da budemo srećni što smo prošli. Prvi cilj je postignut“, kazao je Julmand.

Danci će se u osmini finala sastati sa domaćinom šampionata.

„Njemačka je dobar tim i znamo njihove kvalitete. Igraju kod kuće, ali da biste osvojili turnir morate pobijediti sve, tako da ako se sa njima suočimo sada u polufinalu ili četvrtfinalu, to nije važno. Moramo da ih pobijedimo“, rekao je Julmand.

On smatra da ekipa mora da popravi igru u napadu.

„Ima toliko stvari u igri zbog kojih sam srećan. Postoje jedna ili dvije stvari koje možemo da promijenimo u napadu, ali znam da to možemo. Imamo kvalitet. Imamo toliko igrača koje možemo da iskoristimo. Možemo stvoriti više situacija u kojima smo opasni“, izjavio je danski selektor.